Rotterdam

Leukste lunchplekken van Rotterdam

Bekend om de vele clubs, het excentrieke wilde nachtleven, de koopgoot, Feyenoord en de Baja Beachclub.

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n mega fan van Rotterdam en dat heeft niks te maken met dat ik oorspronkelijk uit Den haag kom, nee zo kinderachtig ben ik niet. Rotterdam is gewoon niet mijn favo stad.
Ondanks dat heb ik heel veel dagen en nachten versleten in 010 en ook daar weet ik natuurlijk precies waar je moet zijn. Mijn favorieten:

image

Picknick
Wat een verrassing!! Ik ontekte dit tentje per toeval en het was liefde op het eerste gezicht. Picknick is nou echt een tent waar ik voor om zou rijden. En zodra ik ook maar iets te zoeken heb in Rotterdam ga ik hier lunchen. Picknick kan je vergelijken met De Bakkerswinkel meets Le Pain Quotidien meets Light/Dark meets Bakken met Passie meets Westergasterrein.
De lekkerste broodjes, de heerlijkste taarten, super uitgebreide ontbijtjes en planken met zoveel lekkers daar blijf je van smullen. Tosti’s zoals je nog nooit hebt gegeten (driedubbel en gebakken hmmm) en heerlijke smoothies, sappen en koffie.

Picknick zit aan de Pannekoekstraat met haar terras en loopt helemaal door tot de Mariniersweg. Een super leuk buurt en op loopafstand van de Meent waar je lekker kunt shoppen en borrelen.

image

Hopper
Hier drink je goede, eerlijke koffie. De beste homemade rozijnen havermout reep (omg zo lekker!!!) of brood wat met zoveel liefde en passie gebakken is dat proef, zie en ruik je. Hopper besteed enorm veel aandacht aan alle producten die ze serveren en ik als brood liefhebber kan maar weinig zaken opnoemen waar je beter, verser en lekkerder brood kunt krijgen dan hier. Het is bijna zonde om er iets op te doen.
Niet zo’n broodliefhebber? Hopper heeft ook heerlijke soepen en zoveel taartjes, muffins en dergelijke, je hoeft nooit met trek naar huis te gaan!

Met de kerstdagen kan je bij Hopper ook je brood bestellen, zo kan het wat dat betreft niet meer fout gaan!

Urban Espressobar
Met alweer een tweede vestiging in Rotterdam is Urban Espressobar een echte hit! Nu een in Oost en een in West, met een lekker terras en goed eten. Brood van Menno en heerlijke salades, soepen en taarten. Ideaal als pitstop tijdens het shoppen.

Pierre
Brasserie Pierre, de hit van de Pannekoekstraat. Op steenworp afstand van Level en vlakbij Pol Cafe is Pierre the place to be. Als het nog vroeg is voor je eerste koffie in de zon, maar tijdens de lunch begint het echt druk te worden. De borrel is populair en vaak blijven de gasten hangen tot het etenstijd is.
Pierre heeft iets weg van Pastis in New York. Het is een echte Franse bistro maar is ook laagdrempelig. En dit is een must in de havenstad want van kapsones moeten ze hier niks hebben.
Rond 1700 ga je dus richting Pierre en hoop je dat je een tafeltje op het terras in de zon kunt bemachtigen dan ben je verzekerd van een top avond!