Rijsel

Rijsel is de Franse parel in Oost. Verstopt in de Marcusstraat maar door menig bourgondisch Amsterdammer blindelings te vinden.
Rijsel Amsterdam Oost Frans Vlaams
De Noord-Franse industriestad Lille, wordt door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd en past dus perfect bij dit concept. De Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. Niet hip en trendy maar klassiek en altijd van hoge kwaliteit. De gerechten, de service, de kennis van het personeel en alles er omheen.
Rijsel Amsterdam Oost Frans Vlaams
Het interieur is klassiek (gesitueerd in een oud schoolgebouw en je zit op oude schoolstoeltjes) met een moderne ’60 twist. Mooi tafellinnen in combinatie met papier en ouderwetse waterglazen gecombineerd met mooie wijnglazen.
Pousin Look Rijsel Amsterdam Rotisserie
De gerechten hebben allemaal een ding gemeen: vers, smaakvol en no-nonsense.
Simpel kan zo goed zijn en dat zie je bij Rijsel. Elke dag zitten alle shifts vol en in het weekend? Dan zijn ze lekker gesloten. Fantastisch toch dat dit kan. In een tijd waar iedereen mee gaat met de hype en de een nog cooler en hipper wil zijn dan de ander, in de tijd dat elk concept zo overdreven goed doordacht is dat het niets aan het toeval overlaat… In die tijd draaien restaurants als Rijsel nog beter dan anders. En dit zal altijd zo blijven.
Rijsel Amsterdam Oost Frans Vlaams
Bij het broodmandje start hier het feestje. Daarna namen wij verschillende soorten oesters, pousin met look, cote de boeuf, vis en heerlijke toetjes.
Rijsel Amsterdam Oost Frans Vlaams
Rijsel is geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur.
Zaterdag en zondag gesloten.

Benieuwd naar andere hotspots in Amsterdam Oost? Klik hier.
Rotisserie Rijsel Amsterdam Oost