Proef Den Bosch

Super trots ben ik op mijn vriendinnetje Maud Lennertz! Bijna een jaar geleden verhuisde zij terug naar Den Bosch om haar droom te verwezenlijken. Een eigen wijnwinkel. Samen met haar broer Rick schreef ze een plan, deed ze elke wijn cursus die er bestaat en knokte ze voor het perfecte pand.

IMG_5669
Vanaf de eerste dag dat Proef open ging is het een groot succes. En waarom? Proef past gewoon perfect! Niet alleen omdat er ras echte Bosschenaren aan het roer staan maar ook omdat alles met liefde, passie en perfectie wordt gedaan.
 
Bij Proef hebben ze altijd flessen klaar staan om te proeven. Van klassieke top wijnen tot de ideale huiswijn. Dit vind ik extra leuk omdat je zo echt kennis maakt met een wijn die je gaat schenken tijdens een diner of die je cadeau geeft. Ook leuk is dat het assortiment niet alledaags is, zo hebben ze bijvoorbeeld ook nieuwe hippe edities van bestaande toppers.
IMG_5676
(check deze Hipster fles, i mean, daar steel je de show mee op elk feest!)
Hun aanbod is verrassend, toegankelijk en vernieuwend. Voor ervaren wijnliefhebbers maar ook voor leken zoals ik. 
IMG_5674
Als je meer wil leren over wijnen, champagnes of wat dan ook dan kan je onder leiding van Maud een proeverij boeken. Deze kan je helemaal op maat laten afmeten van de soorten wijn tot de hapjes aan toe. Proeverijen zijn vaak stoffig en saai maar deze niet! Maud is leuk. vlot, gezellig en heeft genoeg diploma’s om iedereen versteld te doen staan van haar kennis. Ideaal als je met een groep vrienden een weekendje weg gaat of om je moeder of schoonvader mee naartoe te nemen.

Ik ben natuurlijk sowieso fan omdat Proef van mijn vriendinnetje is maar dat betekent niet dat ik niet objectief kan zijn, slechts een beetje partijdig. Maar Proef is al meerdere malen bekroond en geroemd door experts dus dat Proef gewoon goed is wordt ook door de kenners erkend. Zo werd Proef bekroond als winnaar van de tweede editie van Bourgondisch Jong Talent en staan ze nu al op de vijfde plek van ‘Mooiste wijnwinkel in Nederland’. 
IMG_5683
Leuke cadeautjes scoren kan je hier ook altijd want naast wijnen hebben ze altijd wel wat leuks. Ik scoorde deze Gin Tonic Kit (altijd handig) en dit super gave tasje. 
Dus: ben je in Den Bosch, loop dan even langs het Uilenburgstraatje 14. Een proeverij boeken? Check hun website hier.

IMG_5675 IMG_5665