Odessa

image

De Odessa, menig Amsterdammer heeft daar wel eens een feestje gehad. Feestjes die vaak iet wat uit de hand liepen en waar vaak nog naar wordt gememoreerd.
Die goeie ouwe tijd…

image

Maar nu is er een nieuwe tijd aangebroken.
Na maanden van verbouwen is de Odessa er helemaal klaar voor! Op 19juni mocht ik proef eten en dit is buitengewoon goed bevallen. Odessa is omgetoverd tot een mooie, leuke, hippe zaak waar je goed kunt eten. Het uitzicht is geweldig en vooral met zonsondergang zit je super romantisch op het bovendek. Als het lekker weer is kan het dak helemaal open, dus ook voor de borrel is dit de perfecte plek.

image

Het interieur is hip, trendy, stijlvol en toch laagdrempelig. De koperen accenten steken prachtig af tegen de groene wanden en ook het nieuwe robuuste meubilair sluit allemaal mooi op elkaar aan. Beneden zit je echt “aan” het water en dit geeft een leuk effect door de ronde ramen aan de zijkanten van het schip. Bootjes die voorbij varen, meeuwen of andere vogels die je ziet vliegen en eendjes die voorbij zwemmen.

image

Odessa is het kleine broertje van Marathonweg en qua menu lijken ze dan ook erg op elkaar. Tja, zoals het klokje thuis tikt….

image

Naast de beroemde volkoren pizzas (met extreem dunne, knapperig, lekkere volkoren bodem) en de heerlijke Angus steak (200gram) staan er ook een paar andere dingen op de kaart. De dry aged burger met cheddar was een geweldig succes. Heerlijk mals vlees met de typische “green egg” smaak, top!

image

Maar de klapper was voor mij de vegaburger.
Ik als slagersdochter ben totaal geen fan van dit soort dingen maar ik dacht laat ik eens gek doen. En Oh My God! wat pakte dit goed uit. De vegaburger is gemaakt van kikkererwten en ziet er echt uit als een burger (krokant bruin van buiten en rood van binnen) en smaakt nog zoveel lekkerder…. De burger is knapperig, kruidig en in combinatie met het lekkere broodje, de dunne Franse frietjes en de quinoa salade mijn nieuwe lievelings!

image

Aan de toetjes heb ik mij natuurlijk ook vergrepen. De citroentaart was zo lekker dat terwijl ik dit typ het water mij weer in de mond loopt. En om over de carrotcake maar te zwijgen. Deze was zo vol van smaak en nog een beetje plakkerig (wat zo lekker is bij dit soort taarten) van binnen dat ik niet kon stoppen met eten en er voor mijn lief nauwelijks iets te delen over bleef ;-). Sorry!

image

Odessa is voor mij de nieuwe hotspot van Amsterdam. Heerlijk weer eens wat nieuws! De boot ligt aan de oever achter Puerto Pata Negra dus redelijk centraal en goed te bereiken met de fiets, auto of de tram. Heb je zin om lekker uitgebreid te borrelen en dineren aan het water of ben je op zoek naar een restaurant voor een romantische date? Of heb je gewoon zin in een extreem lekkere pizza maar wil je toch een beetje gezond doen? Of ben je fanatiek vega maar wil je ook eens hip en trendy uiteten? Dan is Odessa the place you are looking for!

image

Mocht je een bootje hebben en begint het maagje te knorren of stijgen de roseetjes naar je hoofd? Vaar dan langs Odessa en haal verse pizza’s voor aan boord!

image

image

image

image

image