Ocha

Ocha

image

Het is een beetje een ritueel geworden, zondag einde van de middag gezellig samen ergens uitgebreid lunchen, uitbrakken van het drukke weekend, hand in hand wandelen door het mooie Amsterdam en dan chill een filmpje pakken. Na de film hebben we aan een blik genoeg en banjeren we linea recta door naar onze grote favoriet Ocha.
Waarom Ocha? Simpel, het is gewoon de lekkerste.
We hebben ongeveer elke Thai in Amsterdam en omstreken gehad maar Ocha blijft onze nummer 1.

image

Ocha zit in een zijstraat vlakbij de Nieuwmarkt, je kunt er niet pinnen, geen alcohol krijgen, alleen maar lekker eten. Het is er niet gezellig, je kent het wel zoals bij de gemiddelde Chinees. Maar toch heeft het wel een bepaalde charme. Het is een echt Thais eethuis, tl verlichting, kleine tafeltjes, iedereen dicht op elkaar, overal Thaise prenten aan de muur, altijd onwijs druk en altijd heel erg lekker.

image

De tom kha gai soep, de Thaise viskoekjes, de groene curry met kip en nr. 34 zitten standaard in onze bestelling. Maar eigenlijk is alles even lekker. De Thaise dames in de keuken zijn altijd vrolijk, behulpzaam en lief en koken uit de losse pols de lekkerste gerechten voor je vanuit de open keuken. Extra spicey? Zonder koriander? Met bamboo? Alles kan en maken ze voor je precies hoe jij het eten het liefst hebt!

image

Snel een hapje eten daar is ook een goeie optie, reserveren is onmogelijk maar vaak organiseren ze zo snel mogelijk een plekje voor je. Grote borden witte rijst krijg je bij je gerecht en de porties liegen er niet om.

image

Kortom, als je echt goed Thais wilt eten zonder enige opsmuk en niet teveel wil betalen: Ocha.

image

Leuk weetje:
In 2011 is Ocha door IENS niet alleen uitgeroepen als beste Thai in Amsterdam, maar zelfs van heel Noord-Holland!

image
Binnen Bantammerstraat 1 Amsterdam