New York

To Eat
New York is all about eating en je hebt dan ook zoveel keus dat je eigenlijk 4x per dag moet lunchen ontbijten en dineren. Maar goed, om je keuze iets makkelijker te maken hier een aantal alltime favo’s:

image

The cuppingroom cafe
Middenin soho (359 w broadway grand st en broome st) een super leuk knus zaakje waar ze alles hebben van eggs in any style tot granola, pancakes, waffles etc.

image

Cafe Select
Ook in soho, ideaal voor ontbijt want van daaruit loop je zo the shopping area in. (212 lafayette street (ook take out).

image

Cafe Gitane at The Jane hotel
113 Jane street hier komen ook alle hippe locals dus wil je net doen of je een real Newyorker bent: go here.

Mercer Kitchen
Hier kan je alles. Heerlijk uitgebreid ontbijten, de brunch en lunch zijn ook geweldig en s’avonds is het een super hip restaurant met good food.

image

Balthazars
Vlakbij Mercer Kitchen (80 Spring street Soho). Valt een beetje in dezelfde categorie als Pastis. De aller lekkerste raisin oatmeal cookies (ze hebben ook een bakery en hier kan je alles meenemen dus on the go) en verder echt Nyc French Bistro achtig.

image

Cafe Cluny
Leuk als je in het Gansevoort hotel zit, is ongeveer 5min lopen (284 west 12th street) hier komen vooral veel locals.

Pastis
Een van de meest bekende restaurants. Een French Bistro. Ook leuk om te ontbijten, want met lekker weer zit je heerlijk in de zon. Altijd druk dus reserveren is een must.

image

Five leaves
De nieuwe hype in Nyc Brooklyn. Waarom? The food is delicious en het is de tent van Heath Ledger. Leuk om eens in Brooklyn te gaan lunchen ipv altijd in Soho en Meatpacking te blijven rondhangen. Wanna go local? Go here!

Employees only
Vooral populair onder locals.

Cafe Borgia
Super leuk tentje middenin Soho. Met een beetje geluk bemachtig je een tafeltje op het terras. Heerlijke pasta’s!

Beaumarchais
French inspired mediterranean cuisine.

Dinner & Drinks

Beauty & Essex
Tja, met stip op 1. Ik kan hier een hele pagina aan volschrijven maar eigenlijk wil ik niks verklappen behalve dat het awesome is en je moet gaan. Liefst op Vrijdag of Zaterdag rond 21.00. The food is amazing, de sfeer, muziek, bediening, allemaal geweldig!

image

Tao
Fantastische atmosfeer. Heerlijke cocktails, super goed eten, gave muziek. De huge Buddha middenin het restaurant is more than impressive. Alles wat je je voorstelt van eten in NYC is Tao.

image

image

Stk
Not your daddy’s steakhouse, maar wel de aller lekkerste Li’l Big Macs. Het eten is heerlijk en ze hebben nu in Meatpacking District een vestiging met een roof top terrace waar je sowieso op zondag de aller coolste brunch hebt.

image

Buddakahn
Bekend van Carry & SATC maar gerenommeerd om het eten. En geheel terecht. Alles is lekker en ik ga hier altijd helemaal los. Bestel veel teveel want ik wil alles nog een keer proeven. Ze hebben de aller lekkerste fried rice die je ooit zult proeven believe me.

image

Spice Market
Hip trendy gaaf en lekker eten. Ideaal voor een leuke avond uit. Maar hier borrelen kan ook prima, ze hebben geweldige cocktails!

image

Mocht je nog meer tijd hebben hier nog aan aantal toppers die je echt niet mag missen… I know het is teveel om allemaal in een bezoekje te doen… dus boek meteen nóg een ticket 😉

Lavo

Hakkasan

The breslin

Saxon & parole

The Nomad

Rosemary’s

AbC kitchen

L’apicio

Apotheke

Egg in Williamsburg