New York

To Do
Shoppen shoppen en nog eens shoppen maar New York heeft zoveel meer te bieden.

Chelsea Market
Op loopafstand van het Gansevoort hotel. Een hele grote indoor markt met allerlei leuke winketjes, organic foodstores, restaurantjes, kraampjes etc. Als je gaat picknicken in Central Park moet je hier je picknickmand vullen.
Klik hier voor de website van Chelsea Market.

image

Verder:
Een middagje picknicken in Central Park en wellicht net als in de film een bootje huren? (The Boathouse)

The Top of the Rock (Rockefeller Plaza)
Je moet natuurlijk een uitkijkpunt meepikken als je hier bent. Rockefeller heeft een veel mooier en gaver uitzicht dan The Empire State Building en vaak minder lange rijen! (tip: check wel even van te voren het weer, want als het mistig is is het een farce. En ga meteen de eerste dag, door de jetlag toch veel te vroeg wakker en dan is de rij sowieso minder lang)

Smorgasburg
Smorgasburg (aller hipste NYC Fleamarket) is elk weekend, zaterdag: East River State Par Kent Ave. and N. 7 St op de Williamsburg waterfront. En op zondag bij de Brooklyn Bridge Park’s Pier 5. Beide locaties zijn open van 11am to 6pm. Hier heb je ongeveer 100 kraampjes die van alles verkopen van souvenirs tot lekker eten super leuk om een middagje rond te hangen. De markten zijn altijd open rain or shine.

Broadway Musical
9/11 memorial center & Ground Zero
Brooklyn Bridge
Empire State Building
Helicoptervlucht
Hop on hop off tour
Statue of Liberty
Metropolitan Museum of Art
Museum of Modern Art (MoMa)
Guggenheim
New York Knicks (basketbal) wedstrijd
Brooklyn Bridge NYC

Whole Foods
Ik heb iets met supermarkten in het buitenland, ze fascineren me. De producten, de smaken, ingrediënten en calorieën, ik kan er uren ronddwalen. Whole foods is een droom. “Excuse me m’am, do you have Oatmealcookies?” “Yes ofcourse turn to the right and there you’ll find them”. Ok…… 50 verschillende soorten met suiker, zonder suiker, met gluten, zonder gluten, chocolade, banaan, aardbei, citroen, cocos, suikersnippers, hartige cookies pfff je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het. En dat met alle producten. Heerlijk!
Ook hebben ze een ideale salad bar. Dus wil je gaan picknicken: sla hier je slag!

image

image

image

image

Mei2013