Nelis

Nelis is een nieuw restaurantje op de Sumatrastraat. Vlakbij de bekende hotspots om de hoek zoals Walters Woodburry Bar. Voorheen zat in Nelis een leuk Italiaans tentje waar ik vaak in de binnentuin een pastaatje ging eten.
IMG_2798
Dit vroeg natuurlijk om een test!
Kees en Inge zijn een gouden team. De ultieme test in een klein Spaans dorpje doorstonden zij succesvol en nu werd het tijd voor het echte werk. Een eigen zaak in Amsterdam!

Nelis is relaxed, gezellig en zonder opsmuk of stijf gedoe. Precies zo’n tent waar je elke week wel even snel een hapje gaat doen. Goed eten, goede service, niet te duur en een prettige sfeer. All you need.
IMG_2793
Wij hebben allerlei dingen besteld en eigenlijk was alles heel goed. Het voorgerecht ‘Naastenliefde’ vond ik heel erg leuk. Dit is een plateautje om te delen en kost 14,50 euro. Hierbij krijg je allemaal kleine hapjes zoals steak tartare en crostini’s met zalm en mierikswortelcrème. Mijn favoriet was het gefrituurde geitenkaasje met appelstroop. Wauw!! Die was lekker hmmmm. 
Ik ben niet zo’n salade type maar deze schijnt ook op de geitenkaas salade te zitten dus wie weet neem ik die volgende keer wel. 
IMG_2791
Als hoofd hadden we geroosterde doradefilet en deze was zo heerlijk knapperig van buiten en zacht en mals van binnen. Heerlijk! Maar de reuze gamba’s met gekruide pasta en geglaceerde groente was mijn absolute favoriet. Zo lekker! De gamba’s en pasta waren een heerlijke combinatie en de mix van pittig, knoflook en een vleugje zoet (bleek door de toegevoegde ketjap te komen, goede tip!!) waren echt te gek. Zeker een aanrader.
IMG_2790 (1)
Als toetje scroppino en appeltaart, zeker geen verkeerde keuze maar met zoveel lekkers op de kaart is kiezen toch moeilijk. Volgende keer neem ik de chocoexplosie of de passievrucht cheesecake… 

Nelis is een gezellig, easy going buurt restaurantje waar je met kids ook heel goed terecht kunt. Voor wat betreft het eten hebben ze hier ook aan de kleintjes gedacht. Want naast een ongezond hapje voor de kleintjes zoals bitterballen, kipnuggets en of loempiaatjes hebben ze ook een biefstukje en pasta bolo.

De binnentuin is nog under construction maar als die straks af is zit ik bij de eerste zonnestralen daar!
Tafeltje reserveren bij Nelis? Klik hier. 

IMG_2784