Naar de zon met Kerst?

Dit weekend leek het weer even hoog zomer in Nederland. En ook vandaag kan je gerust met blote benen de deur uit. Maar dit zullen dan toch écht de laatste zonnige dagen van 2017 zijn. En met de pepernoten alweer volop in de supermarkt wordt er langzamerhand ook weer gedacht aan wat we met Kerst en Oud & Nieuw gaan doen… Blijven we thuis? Of gaan we naar de zon met Kerst?

Met een kleintje vliegen vind ik niet zo’n probleem maar we hebben er al heel wat reisjes op zitten en het liefst blijven we dit jaar met Kerst dan ook een beetje dicht bij huis. Waar moet je dan heen? Ik wil wel een beetje zon zekerheid, maar mocht het wat minder weer zijn ook wel iets te doen hebben, ik wil graag naar een zika vrij gebied, ook een beetje kunnen shoppen, lekker kunnen eten en niet meer dan 6 uur vliegen. Dat zij nogal wat noten op mijn zang, maar ik heb mij erin verdiept en het blijkt niet onmogelijk.
Naar de zon met Kerst?

Naar de zon met Kerst?

Andalusië

We zijn natuurlijk net terug uit Marbella en wat een fantastisch weer hadden we zeg! Normaal is het in oktober altijd redelijk mooi, maar nu was het elke dag ruim 28 graden. Je bent er binnen drie uur en mocht het weer tegenvallen kan je onwijs veel leuke roadtrips doen. Als je vliegt op Malaga kan je met de auto naar Marbella, Granada, Sevilla en tussendoor stoppen bij kleine dorpjes waar je kunt wandelen zoals Ronda. En met een beetje geluk is het hier dik 18 graden.
Naar de zon met Kerst?

Canarische Eilanden

Tenerife en Lanzarote zijn mijn favoriete eilanden en Lanzarote schijnt het meest kindvriendelijk te zijn. Weinig hoogbouw en geen massale hotels en grote ketens.
De natuur is hier heel bijzonder en ik raad je dan ook aan om een uitstapje te maken naar het Timanfaya National Park. Hier leer je alles over de vulkanische oorsprong van het eiland en kun je zien hoe wordt gekookt op hitte uit de grond. Zelfs in december is het hier nog heel lekker warm. Vliegduur; iets meer dan vier uur en in december kan het er nog makkelijk 21 graden zijn.
Naar de zon met Kerst?

Kaapverdische eilanden

Zin in een week op je kont op het strand liggen en verder helemaal niets? Dan is Kaapverdië exact wat je nodig hebt. Deze tropische eilandengroep voor de kust van Senegal heeft de allure van het Caribische gebied, maar ligt op minder dan 6 uur vliegen van Nederland. Je kunt er heerlijk aan het strand liggen en kennismaken met de Afrikaanse cultuur. Kaapverdië wordt ook wel Afrika voor beginners genoemd en daarmee is het een perfecte bestemming voor een zonvakantie in december. Je bent er binnen zes uur en het is in december altijd nog dik 25 graden.

Tel Aviv

Mijn vriendinnetje Lisa Goes Vegan is net terug en was zó enthousiast dat ik deze bestemming weer direct op mijn to do list heb gezet. Tel Aviv staat bekend als de hipste stad van het Midden-Oosten, maar ook met kinderen valt er een hoop te doen. Door de politieke spanningen heb ik toch voor andere reizen gekozen dit jaar maar Tel Aviv blijft toch echt een fantastische stad. Binnen 4,5 uur ben je er al en in december is het er nog dik 19 graden.
Naar de zon met Kerst?

Madeira

Bloemeneiland Madeira is geliefd om haar ongerepte karakter en de prachtige natuur. Deze bestemming staat hoog op mijn bucketlist en ik wil hier dan ook echt heel graag heen. Het is er het gehele jaar lekker weer en in de kerstvakantie wordt het gemiddeld 16 graden. De perfecte temperatuur om erop uit te gaan, want op Madeira valt een hoop te zien. Van bijzondere lavagrotten tot spectaculaire uitzichtpunten. Ook leuk: in Funchal kun je een bezoek brengen aan het speelgoedmuseum of het museum van Christiano Ronaldo. In vier uur vliegen ben je op het eiland en het is er in december mimaal 16 graden.
naar de zon met kerst

Cyprus

Over anderhalve week vliegen we met de hele familie naar Cyprus voor nog even wat extra winterzon. Cyprus is het hele jaar zomers warm en in oktober en november zit je hier nog elke dag op het strand met dik 25 graden. In december koelt het af naar een graad of 18 maar er is genoeg te doen en te zien op Cyprus dus als het wat kouder is trek je er lekker op uit. In vier uur vliegen land je al op Cyprus dus de reis valt enorm mee.
naar de zon met kerst

Zin gekregen? Check hier bij Skyscanner wat de tickets kosten.
Ga je liever toch wat verder? Dan zijn Bali, Thailand en Kaapstad hele goede opties!