Marbella Old Town

Even helemaal klaar met alle jetset, glitter en glamour? Dan is een bezoekje aan “Old Town Marbella” exact wat je nodig hebt. Marbella Old Town is het oude, typisch Spaanse stadje waar je je weer helemaal in Spanje waant. Hier kan je heerlijk struinen langs alle leuke winkeltjes en boetiekjes maar ook heel gezellig kunt eten en drinken.

Old Town Marbella

Het centrum van Marbella Old Town is het Sinaasappelpleintje en dit plein is bij vele dan ook favoriet. Het is een groot plein met winkeltjes en restaurantjes en in het midden een terras vol oranje parasols en sinaasappelbomen. Hier zit je super knus en het eten is ook goed. Lekker lunchen in de zon, borrelen aan het einde van de dag, of romantisch dineren bij kaarslicht. Het Sinaasappelpleintje is altijd leuk om heen te gaan. Ook ideaal met kids want die kunnen rondrennen en spelen zodat paps en mams rustig kunnen eten en kletsen.
Old Town Marbella
Old Town Marbella

Het Sinaasappelpleintje is dus een beetje het centrale punt en van daaruit kan je het hele stadje verkennen. Overal zitten smalle straatjes met prachtige winkels waar je de gaafste spullen en kleding kunt scoren. Dure boetiekjes afgewisseld door grappige Spaanse of wat meer toeristischere winkels. Hier waan je je weer echt even helemaal in het oude Spanje. De Arabische invloeden zijn hier nog overal terug te zien en het is geheel autovrij. Dus geen druk verkeer zoals in bijvoorbeeld Puerto Banus maar alleen kleine knusse Spaanse straatjes, mooie pleinen en oude Spaanse opaatjes en omaatjes die hier al eeuwen wonen.
Old Town Marbella
Old Town Marbella
Old Town Marbella
In Marbella Old Town zitten verschillende leuke restaurantjes. Mijn favorieten zijn Casanis (een Frans Belgische bistro waar je goddelijk kunt eten) en een nieuw ontdekte hotspot, Aderezzo. Dit is de nieuwe zaak van het bekende en met een Michelinster bekroonde restaurant Skina en heeft een gezellig terras waar je overdag heerlijk beschut kunt lunchen. En lekker dat het is! Het menu bestaat uit een mix van goede salades, Spaanse traditionele tapas maar dan met een nieuwerwetse twist, mooie wijnen en goddelijke croquettas en brood met Spaanse Serranoham.
Aderezzo Old Town Marbella
Best Restaurants Old Town Marbella
Ben je in de winter in Marbella en is het een beetje fris aan de kust? Dan is een dagje hier rondbanjeren echt helemaal top. Door de smalle straatjes en de hoge ligging is het hier vaak een stuk warmer en heb je veel minder last van de wind. Let wel op de siësta tijden want die wordt hier vaak toch nog wel gehouden en dan zijn een groot deel van de winkels dicht. Op elke hoek van de straat zit wel een leuk café of een gezellige tapasbar dus je kunt je hier als het moet elke avond prima vermaken!
tapas old town marbella
Old Town Marbella best restaurants
Old Town Marbella best restuarants
Old Town Marbella best restuarants
Old Town Marbella best restaurants

Hotspots old town marbella

Meer Marbella tips? Klik hier.