Lux Den Bosch

Restaurantjes genoeg in Den Bosch. Maar één plek springt er wel tussenuit hier en dat is de Korte Putstraat. In deze straat gebeurt het ongeveer allemaal. Aan weerszijde leuke zaken en een mix van bourgondisch, hip, sushi, Italiaans, vis en vlees.
Mijn 2 favorieten hier zijn Breton en Lux.
Breton is hip en trendy en het menu is een mix van hippe voorgerechtjes en goede burgers. Mocht je opzoek zijn naar een cool en voor Bossche begrippen hip restaurant met goed eten dan is Breton een goede keus. 

IMG_5602

Maar ook LUX is een topper in deze gezellige straat. Een stuk groter dan Breton en wat klassieker maar zeker even gezellig en leuk. Ze hebben een enorme kaart en een voorgerecht met allemaal kleine amuses, heerlijk! De wijnen zijn uitstekend, de service goed en Sgroppino gaat hier zelfs per liter. Dikke like!

Schermafbeelding 2014-11-26 om 20.49.02
IMG_5630

LUX heeft een heerlijke ‘special cuvee’ de Mousseux de LUX die kan ik je zeker aanraden. Maar ze schenken hier ook een heerlijke Gaja Rossj Bass van de lokale wijnwinkel Proef. Heerlijk van smaak! Wij hebben hier heerlijk gegeten en bij LUX kan je ook heel goed doorzakken, pas rond 02.00 is de laatste ronde dus ik ben fan!

Oh en als laatste afzakkertje kan ik je een Don Pedro’tje aanbevelen. Dit is een soort koffie likeur variant op de Sgroppino en extreem lekker.

IMG_5629

Ben je met een groot gezelschap dan ben je hier bij LUX ook aan het goede adres want ze hebben hier ook de mogelijkheid tot private dining. Wil je een tafeltje reserveren? Klik hier.