Lekkere en snelle ontbijtjes 2

Ontbijten doe ik het liefst elke dag extreem uitgebreid en neem ik er lekker de tijd voor. Vers sapje, lekkere haver latte, croissantjes uit de oven, kaas van de kaasboer, lekkere jam en roomboter, vers fruit. Je kent het wel. Helaas is de realiteit een stuk minder fancy en heb ik vaak haast en eet ik een broodje pindakaas of de restjes van Yuki haar ontbijtje. Maar stiekem ben ik steeds beter geworden in leuke, snelle en lekkere ontbijtjes voor elke dag te maken met gewoon dingen die ik toevallig in huis heb. Nieuwsgierig? Bekijk hier mijn recepten!

Snelle en lekkere ontbijtjes voor elke dag

Lekkere en snelle ontbijtjes 2 – Overnight oats

Mijn favoriet, maar deze vergt wel het meeste werk en de meeste voorbereiding. Al valt het natuurlijk nog steeds heel erg mee en kan je voor een paar dagen tegelijk maken dus ben je de andere dagen zo klaar.

Hoe maak je het?

Vul een grote, hoge tupperware bak met cocosmelk en pureer hier drie bananen doorheen met wat kaneel, cocosrasp en havermout. Doe er wat chiazaad bij als je hebt en blauwe bessen. Nu heb je een flink ontbijt voor zeker drie dagen. Zet dit in de koelkast en de volgende ochtend ben je in no time klaar. ‘ S ochtend vul je een beker met een bodempje yoghurt of kwark. Hier schep je de overnight oats overheen en mocht je bijvoorbeeld nog een banaan hebben kan je die er ook in stukjes doorheen doen nog als extraatje. Dan top je ‘m als je er echt een feestje van wil maken af met een Eat Natural apple, ginger & dark chocolate reep (jaaaaaa met een laagje chocolade) én een flinke lepel pindakaas en dan heb je toch een ontbijtje. Goddelijk. Tip: gebruik een bijna lege pindakaaspot om de oats in te bewaren, dat eet de volgende dag zó lekker! Deze Eat Natural repen zijn trouwens exclusief te verkrijgen bij de Albert Heijn.

Benieuwd naar mijn eerste ontbijt recept? Dit was de Blue Magic met spirulina!

Over lekker en gezond ontbijten gesproken, ik ontdekte deze week een te gekke nieuwe healthy hotspot op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost. Roootin is echt het proberen waard! Oh en wist je trouwens dat Venkel een tweede zaak opent in de Javastraat in Oost?