La Paloma

Mijn favoriete restaurant op Ibiza is La Paloma. Alles klopt hier gewoon. De sfeer is hippie achtig, romantisch, gezellig en knus. De grote binnentuin is een sprookje met de kaarsen, lampjes, bomen en bloemen. Als ik ooit een trouwfeest op Ibiza zou mogen geven dan zou dit de ideale setting zijn. De tafeltjes zijn kleurrijk gedekt met allerlei verschillende soorten servies en mooie bloemen uit de tuin.
IMG_8250
Het menu is simpel maar er is genoeg keuze. Het eten komt allemaal van lokale boeren op het eiland en alles wordt zelf gemaakt of verbouwd. En dit proef je. De burrata was heerlijk en de tomaten die erbij geserveerd werden waren gegrild en zo zoet, sappig en lekker dat het water mij weer in de mond loopt nu ik dit schrijf.

IMG_8251 IMG_8269 IMG_8274

La Paloma is best een groot restaurant maar het oogt heel knus en klein. Overal staan tafeltjes en de omgeving is dicht begroeid. Ideaal voor een romantic date, maar er zitten ook veel grote families te dineren.

IMG_8254
De wijnkaart bestaat uit allemaal lokale Ibiza wijnen en deze zijn (voor de verandering ook weleens fijn) niet duur. Wij hadden een flesje voor nog geen 16 euro en deze was echt lekker. Zo zie je maar dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn. Ook de cocktails als aperitief zijn heel lekker, een aanrader!

IMG_8271
IMG_8249