Kukicha

Mijn nieuwste ontdekking in Haarlem! Kukicha valt op door de super grote turquoise deur waar je vanaf de Nobelstraat zo tegenaan loopt. De woorden ‘coffee, cake & gifts’ zorgen ervoor dat ik geen weerstand kan bieden. En dat is maar goed ook, blijkt achteraf.
IMG_1305
Kukicha is een leuke conceptstore vol fairtrade gifts en handgemaakte spulletjes. Eigenaresse Leonie maakt in haar atelier dagelijks leuke kunstwerkjes en quotes voor aan de muur. Maar ze verkoopt nog veel meer. Heerlijke spulletjes voor je huid, kindercadeautjes, meubels, accessoires, sieraden (van onder andere By Pipit!!), muesli, thee, servies en cake.
IMG_1301
Heerlijke cake.
Zelfgemaakte cake door de Groende Zusjes en ze hebben de aller leukste en lekkerste thee die er is! Leuke thee? Ja leuke thee! Ze verkopen en schenken thee van Natural temptation en naast de heerlijke smaak staan er allemaal leuke dingen op de zakjes. Love it!
IMG_1297
Kukicha is ideaal voor als je zin hebt in een lekkere kop thee of koffie en wat zoets maar ook voor als je opzoek bent naar een leuk cadeautje of kleinigheidje voor iemand maar je hebt geen idee wat. Ze hebben zoveel leuke spulletjes, hier slaag je altijd! 
IMG_1295 IMG_1300
Voor de vegan foodies: alles wat ze serveren is bio en sugarfree. Ze bakken alleen met speltmeel en zonder toegevoegde rommel. Ik heb het getest en het is echt lekker!

Ze schenken ook Bulletproof coffee (OMG espresso met roombeurre). Ik wist niet wat ik kon verwachten maar het idee van espresso in de mix met 1,5 eetlepel roomboter klonk zó goor…
IMG_1317
Maar eigenlijk viel het best mee! Het is romig, super sterk en een echte opkikker. Ik weet niet of ik ‘m vaker ga bestellen maar het was het proberen zeker waard en het viel alles mee.
IMG_1315
IMG_1298
Dol op illustraties voor aan de muur? Je kan er ook een laten maken met een eigen persoonlijke tekst. Super leuk als speciaal cadeau!
Kukicha zit op de Jacobijnestraat 4 Z Haarlem en is woensdag t/m zaterdag open van 10.00-17.00.