Koh Yao Yai

To Do
Een ander leuk strandje op het eiland is het strand bij het Glow Resort. Het is een stukje klimmen maar dat wordt beloond met een waanzinnig mooi prive baaitje. Super mooi en leuk voor een dagje ergens anders.

image

Must Do
Met een longtailboat naar Koh Yao Noi. Huur bij aankomst op de pier direct een scooter en rijd richting Niramaya Resort.
Hier vind je het leukste local tentje aan het strand met het allerlekkerste eten ever: Pasai Seafood.

Daarna neem je een massage en drink je een cocktail bij The Goodview.

image

Day Trip
Boek via je hotel een kano tocht naar de grotten op zee. Een waanzinnige ervaring, niet te beschrijven zo bijzonder en zo onwerkelijk mooi, dus gewoon doen. (mocht je bang zijn in kleine ruimtes zonder licht of lichtelijk claustrofobisch zijn uhmmmm misschien niet doen)

image

image

Ook kan je naar het James Bond eiland en op de terugweg krijg je een uitgebreide lunch in een van de lokale restaurantjes. Maar niet zomaar een restaurantje, opeens uit het niets rijst er een dorpje in de verte op midden op zee, super gaaf!! Hier krijg je ook de tijd om te shoppen en te struinen langs alle winkeltjes, kraampjes etc. Echt een aanrader.

image

image

image

Koy Yao Yai en Noi zijn perfect te combineren, 3/4dagen is meer dan genoeg. Ik zou 3 nachten boeken op Noi en een dagtripje naar Yai maken.

image

image

image

Januari 2013