Koala Republic

Koala Republic is mijn nieuwste ontdekking in West en direct de aller coolste, chillste en lekkerste. De officiële opening is pas 13 april (i know, early adapter…) maar ik kon mijzelf niet inhouden. Waarom? Niet alleen omdat ze hier de meest perfecte cocos latte serveren, de mooiste en lekkerste ice tea’s hebben maar eigenlijk omdat je hier een tafeltje hebt hoog boven in de lucht.

De coolste zitjes heb je bij Koala Republic

Oké dat tafeltje halverwege de muur (zo’n kleine drie meter boven de grond) is natuurlijk episch. Maar ook de rest van de zitjes zijn mega cool. Links zit je laag op ronde, oranje kussentjes en je voeten bungelen naar beneden. Daar hangen een soort van schommeltjes waar je je voeten op kunt zetten. Sorry, maar hoe cool is dat? Aan de rechterkant kan je ook zitten (gewoon met de benen binnenboord) en er is een klein speelhoekje voor kids met koala knuffeltjes. Achterin de zaak zijn mooie booths gebouwd en aan de zijkanten normale tafeltjes. Genoeg keus dus.

Koala Republic heeft meer dan goede koffie alleen

Dat ze bij Koala Republic verstand hebben van koffie dat merk ik meteen. Mijn cocos latte wordt zo gemaakt dat ‘ie helemaal perfect op mijn smaak is. Niet met twee shots of anderhalve, nee exact en precies met 1.3 shot. Naast mega lekkere koffie met allerlei soorten melk (van cocosmelk tot rijstmelk, amandelmelk, soyamelk en normale melk) hebben ze verschillende tea infusions, smoothies en ice tea’s. De smoothies zijn een keer eens niet van altijd hetzelfde maar lekker en anders. De Kokoala met cocoa, banaan, coconut cream, pumpkin en almond milk is zalig en dus ook gezond.

Lekker en gezond lunchen bij Koala Republic

Met de koffie, thee en drankjes zit het dus wel goed maar ook met de lunch en het ontbijt. Ze hebben carrotcake, pumpkin balls, salades, soepen, wraps, granola en eieren. Ik twijfel tussen de Kungfu Benedict met portobello mushroom, spinazie, avocadosaus en sesam en de Korean Rasta salade. Maar eigenlijk wil ik de My name is Seviche, de Fishtank en de Multicultural fries ook proberen… Keuzes!!

Leuk detail:

Er staan achter de gerechten drie verschillende tekentjes. Een koala, een adelaar en een luipaard. En nee deze zeggen niets over of iets vegan of vega is. Deze staan voor hoe je je gaat gedragen die dag. (are you a fatgirl or fitgirl). Koala’s doen het rustig aan, adelaars staan voor medium actieve mensen en de luipaard staat voor mensen met een hoge actieve lifestyle (sporters, mensen in de bouw en fitgirls). Zo kan je dus je lunch of ontbijt aanpassen op je gedrag en lifestyle. Vernieuwend en leuk.

Koala Republic is mijn nieuwe lievelings in West en ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden! Meer info? Check hier hun Facebookpagina.


Benieuwd geworden naar de andere hotspots in West?