Ko Kood

To Sleep

image

Ko Kood is een ieniemienie klein eilandje wat nog niet ontdekt is door de grote hordes toeristen en waar eigenlijk ook helemaal geen plek voor is.

Qua oppervlakte komt Ko Kood  overeen met een eiland als Texel. Het is 23 km lang en 9 km breed en met slechts 1700 officiële inwoners op het eiland zijn er slechts 6 rijtjes huizen die zichzelf een dorpje mogen noemen. Zó klein dus.

image

Koh Kood ligt op ongeveer 330 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok en is alleen bereikbaar vanaf de  Laem Sok pier op het vaste land. Van hieruit ga je met de boot richting het eiland. Er zijn sinds kort verschillende bedrijven die de oversteek organiseren. De meest bekende is de Ko Kut Express. Deze is het duurst, veiligst meest comfortabel en snelst. Voor tijden check hun website hier.

image

Ko Kood heeft verschillende hotels maar de populairste zijn toch wel het schattige Koh Kood Boutique House in Ban Bao Bay. Dit is een schattig jungle achtig paradijselijk hotel maar wel echt meer voor jonge stellen.

Wij zaten in het Koh Kood resort en wat een geluk! Na de eerste lunch keken wij elkaar aan zo van “kunnen we hier blijven wonen?”. De omgeving is prachtig, een schitterende baai en een aantal andere mooie hotels die hier omheen liggen. Genoeg keuze dus! Koh Kood Resort staat bekend om hun geweldige restaurant hierdoor komen alle gasten van andere resorts en hotels hier vaak eten.

image

image

Het Tinkerbell resort is ook waanzinnig mooi. Dit zit meteen in een hogere prijsklasse en straalt meer luxe uit maar heeft toch minder charme dan de hierboven genoemde hotels.

image

Wil je echt helemaal onderduiken in exteme luxe en heb je de jackpot gewonnen? Boek dan een paar nachten in het Het Soneva Kiri Resort by Six Senses hotels. Dit is een van de beste duurste en meest exclusieve hotels van heel Thailand.
Bekend staan ze om hun bijzondere restaurants. Ze hebben zogenaamde “Dining Pods” waarin men met 4 gasten op een hoogte van 5 meter tussen de bomen hangt en wordt geserveerd door een “vliegende ober” of aan de 8 persoons chef’s tafel. Wij wilden hier heel graag eten maar helaas was dit niet mogelijk omdat hotelgasten altijd voorrang krijgen…