Kanchanaburi

Adembenemend mooi.
Na alle hectiek van het drukke Bangkok is de River Kwai een bladzijde uit mijn favoriete Disney verhaal The Jungle Book. Het is een lange tocht, zo’n 6uur met de taxi, maar er is zoveel te zien en je kunt overal stoppen in dorpjes of bij leuke marktjes waar je even wat kunt eten en drinken of gewoon even de benen kunt strekken.
Bij de pier aangekomen wacht er een enorme longtailboot op je die je naar een van de resorts op of aan de rivier brengt.
tumblr_inline_mze5gtNjWk1ri5omr
To Sleep
River Kwai Jungle Rafts resort.
Hier sliepen wij en dit hotel is ons onwijs goed bevallen. Redelijk basic (er is bijvoorbeeld geen stroom) maar zo heerlijk back to nature. Het hotel is gebouwd op vlotten en bestaat uit een hele rits hutjes die op de rivier drijven. Koud/lauw water, geen licht in de kamer alleen kaarsen. Helemaal weg van alle drukte. Heerlijk.
tumblr_inline_mze5v5HpHp1ri5omr
Het hotel wordt gerund door een familie en alle kinderen helpen ook mee. Eten wat de pot schaft is normaal totaal niet mijn ding, maar dat pakte hier heel goed uit. Elke avond kwamen de kinderen uit het dorp langs met grote bakken witte rijst en werd je tafel volgezet met lekkers. Elke avond een bepaalde soort curry, vis, groente, vlees en vers fruit als toetje. Simpel, local en heerlijk.
tumblr_inline_mze5yaXjoi1ri5omr
Omdat het snel donker is en er s’ avonds niet heel veel te doen is lig je elke avond rond 22.00 op bed en elke ochtend rond 07.00 wekken de olifanten je die zich baden in de rivier. Zo gaaf! De eerste ochtend toen ik mijn hoofd uit het raam stak stond daar gewoon een olifant. Echt een te gekke ervaring. En je waant je echt helemaal in de jungle. De geluiden die uit het oerwoud komen maken het in slaap komen zo makkelijk en de kabbelende rivier neemt je mee in een diepe slaap. Omdat de rivier s’nachts afkoelt blijft het in de hutjes lekker koel, een natuurlijke airco dus.
tumblr_inline_mze5t4VrSk1ri5omr
De ochtenden zijn hier magisch. Als de dauw nog niet is opgetrokken, het muisstil is, je alleen de olifanten hoort en de vogels en de rivier… Hier kom je helemaal tot rust.
tumblr_inline_mze5j14eyh1ri5omr

 Schermafbeelding 2014-09-22 om 20.23.48

Wil je wat meer luxe? Dus wel electra en wat meer comfort?
Het Float house hotel is de luxere variant en anders kan je een huisje boeken in het Resotel. Hier slaap je niet op de rivier maar dit hotel is tegen de heuvel opgebouwd, heeft een zwembad en een a la carte restaurant en een prachtig uitzicht.