Kaapstad

image

Kaapstad bijgenaamd de Moederstad, is de hoofdplaats van de provincie West-Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. Kaapstad is samen met Pretoria (uitvoerende macht) en Bloemfontein (rechterlijke macht) één van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Het is de tweede stad van het land.

De stad, gelegen in de zuidwestelijkste punt van Zuid-Afrika, was oorspronkelijk een verversingspost voor Nederlandse schepen die op weg waren naar Oost-Afrika, Indië of het Verre Oosten. En Kaapstad zit vol met Nederlandse invloeden. Dit zie je in straatnamen en in winkels en bijvoorbeeld op borden langs de weg. Super leuk!

Dankzij de natuur en de ligging aan de voet van de beroemde Tafelberg, is Kaapstad een populaire internationale bestemming voor toeristen. En nu snap ik waarom!

image

To Sleep
Eigenlijk moet je een appartementje huren in Camps Bay, dit is namelijk de plek waar het allemaal gebeurt. En ligt zo centraal dat je vanaf daar overal makkelijk komt. Daarnaast heb je een uitzicht over de baai… waanzinnig hoe gaaf dit wakker worden is.

image