Kaapstad

To Do
Tafelberg
Deze mag je niet overslaan. Je hoeft niet te lopen maar dat mag uiteraard wel. Het uitzicht is alles meer dan waard en adembenemend gaaf. Check van de voren wel even het weer want bij mist is er niks te zien en is het een grote dissapointment.

image

image

Cape Point & Kaap de Goede Hoop
Kaap de Goede Hoop en Cape Point waren oorspronkelijk een apart natuurreservaat, maar vormen nu een onderdeel van het uitgestrekte Table Mountain National Park.
Vanaf de ingang is het ruim 12 kilometer naar Cape Point, met een afslag naar Kaap de Goede Hoop. Cape Point is een indrukwekkende klif met een groot uitzichtplatform. De trap naar boven is steil, maar gelukkig kan je ook met het kabelbaantje.
Dit is een van de meest het zuidelijkste puntjes van Afrika. Het allerzuidelijkste puntje is Cape Agulhas 160 kilometer naar het oosten.

image

image

Robben Eiland
Robbeneiland is een Zuid-Afrikaans eiland voor de kust van Kaapstad. Het is vooral bekend doordat Nelson Mandela hier gevangen werd gehouden door het Apartheidsregime van Zuid-Afrika. Het eiland werd bijna 400 jaar gebruikt om gevangenen en bannelingen op te bergen. De rondleidingen worden gegeven door ex gedetineerden, dit maakt het geheel nog realistischer. Deze vertelde ons dat het water rondom het eiland zo ijskoud is door de koude zeestroom die hier voorbijkomt dat slechts drie ontsnapte gevangenen die naar de kust probeerden te zwemmen het hebben overleefd…. Maar niet pootje baden dus…

image

Shark Dive
By far het allercoolste (op uit een vliegtuig springen na dan) wat ik OOIT heb gedaan. Onbeschrijfelijk wat kicke!! Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik redelijk fearless ben, alles durf en weinig angsten heb maar als ik ergens doodsbang voor ben zijn het haaien en dan vooral The Great White. Maar omdat ik toch een tikkeltje gek ben moest ik van dit avontuur proeven en kreeg ik mijn zusje zo gek om een dive te gaan doen. A-MA-ZING. Deze ervaring zal ik nooit vergeten en als ik soms nog eens terug kijk naar de foto’s en filmpjes krijg ik gewoon weer kippenvel!
Als je durft; DOEN!

image

image

image

Bungeejumpen & Skydiven
Fearless bastards eat your hart out! Na de shark dive kan je ook nog even uit een vliegtuig springen of s’ werelds hoogste bungeejump maken, of allebei dat kan natuurlijk ook 😉
Het uitzicht is onvoorstelbaar dus mocht je het durven: hier doen!

Stellenbosch
Een leuk dagje weg?
Ga naar Stellenbosch. Een knus lief dorpje met leuke winkeltjes, wijnhuizen en lekkere lunchtentjes.
Mila Cake Shop in de Dorpstreet en Mellisa’s Foodshop zijn heel leuk en lekker.

image

Wijn
Wijn wijn en nog eens wijn. Er zijn tientallen mooie wijnhuizen waar je in schilderachtige omgeving naar lievelust kunt proeven en drinken.
Delaire is zeker een van mijn favorieten!

image

image

Mzoli’s
Mzoli’s is eigenlijk een slagerij een ‘braai’-restaurant in Gugulethu, een zwarte township van Kaapstad. Het restaurant is genoemd naar de eigenaar en oprichter, Mzoli Ngcawuzele en is de local tourist hotspot van Kaapstad.

Je kiest je vlees in de slagerij uit aan de toonbank en met een schaal rauw vlees loop je naar de barbecuekeuken. Terwijl er gebraaid wordt kan er “mieliepap” (pap van suikermaïs) en chakalaka (een pikante saus op basis van tomaten) besteld worden als aanvulling op de maaltijd. Er zijn geen borden en bestek. Iedereen zit met een teil op schoot en eet met z’n handen. Je neemt je eigen bier fris wijn whatever mee en er wordt knetterharde muziek gedraaid en iedereen gaat he-le-maal los. Dit moet je gewoon meemaken!

The Old Biscuit Mill
De Biscuit Mill is een klein dorpje middenin Woodstock. Een grote markt vol met kraampjes en stands, winkeltjes en restaurantjes. Je kunt er eten, shoppen, uren verdwalen en rondbanjeren. Gewoon voor het ontbijt hierheen en lekker rondstruinen, shoppen en eten.
Adres: 373-375 Albert Road, Woodstock, Cape Town.

To Shop
Er zijn verschillende malls in Kaapstad maar wij konden in Long Street onze slag het beste slaan. Een hele hele lange straat vol winkels. Van retro tot vintage, tot extreem vintage slightly zwerverish tot super hippe trendy winkeltjes en mooie merken.

Kaapstad is een perfecte uitvalsbasis voor ene trip door Zuid Afrika en je kunt je hier volop vermaken. Ideaal als je wijnroutes wil afgaan of gewoon op doortocht bent. Maar gewoon een week zon zee strand en luxe kan hier ook prima!

image

image

image

image

Februari 2012