Jansz

Hotel Pulitzer in de 9 straatjes heeft een ware metamorfose ondergaan. Met restaurant Jansz als ware eyecatcher van de straat! Bij binnenkomst wordt je via een eeuwenoude gaaf gerestaureerde apothekersruimte naar het restaurant gebracht en mocht je vroeg zijn, dan kan ik je een cocktailtje in de bar van harte aanraden.
IMG_3792

De Pulitzer bar is chique en donker, met veel velour, overal leuke knusse zitjes, kaarsen en goed gestylde barmannen. Hier kan je met een zakelijke afspraak uitstekend een aperitiefje nuttigen. Of romantisch met je date samen op een bankje kruipen tegenover de bar.
Jansz Amsterdam 9 Straatjes Pulitzer hotel
Restaurant Jansz is een redelijk grote ruimte met overal marmeren tafels en een leuk uitzicht over de 9straatjes en de grachten. De menukaart bestaat uit een mix van allerlei soorten heerlijke gerechten. Ik had geluk, want we mochten de hele kaart proeven en dat is een voorrecht waar ik altijd erg blij mee bent. De kaart was alleen zo uitgebreid dat het eigenlijk een beetje teveel was, maar alsnog heb ik met volle teugen genoten. Alles was eigenlijk even lekker en de borden zijn prachtig opgemaakt.
Jansz Amsterdam 9 Straatjes Pulitzer hotel
De voorgerechten zijn qua portie ideaal en je zou dus ook kunnen beginnen met een aantal starters en die met elkaar delen. Zo kan je veel meer proeven en hoef je niet te kiezen. Want kiezen bij Jansz is lastig, heel lastig.
Jansz Amsterdam 9 Straatjes Pulitzer hotel
Wat ik echt kan aanraden is de steak tartare, de burrata, de bloemkool met truffel en wilde paddestoelen, de gehaktballen in Marinara saus (deze mag je echt niet skippen!), de bavette en de tonijntartaar. Meer dan genoeg keus dus. Oh en de toetjes? Hmmm die waren ook om je vingers bij af te likken. Het appeltaartje en de cheesecake waren mijn favoriet.
Jansz Amsterdam 9 Straatjes Pulitzer hotel
Jansz Amsterdam 9 Straatjes Pulitzer hotel
Als je bij Jansz gaat eten dan ben je verzekerd van een top avond. Heerlijke gerechten, uitstekende service en de locatie is natuurlijk super leuk en lekker centraal. Er zal je aan werkelijk niets te kort komen. Vanaf het broodmandje tot aan het toetje is eten bij Jansz een feestje! Wil je met je ouders lekker uitgebreid uiteten en heb je niet zo’n zin in een hipster zaak en wil je elkaar graag kunnen verstaan zonder te moeten schreeuwen? Of ben je opzoek naar de ideale plek om met klanten een vorkje te prikken? Dan is Jansz zeker een heel goede optie.
Jansz Amsterdam 9 Straatjes Pulitzer hotel

Wil je zeker zijn van een tafeltje? Reserveer dan direct hier.