Jackson Dubois

There’s a new kid in town and it’s called: Jackson Dubois

Iedereen kent Caffe Esprit op het Spui. Het is bijna een begrip in Amsterdam. Voor winkelend publiek is dit dé pitstop hotspot in het centrum. Maar ook menig student eet hier een broodje tussen het leren in de UB door en ze hebben natuurlijk een extreem groot en zonnig terras. Én, niet geheel onbelangrijk, heel lekkere broodjes.

Leuk eten in het centrum van Amsterdam doe je bij Jackson Dubois

Vroeger sloot Caffe Esprit haar deuren aan het einde van de middag, maar vanaf nu neemt Jackson het over. Vanaf 18:00 transformeert de relaxte lunch hotspot Caffe Esprit in een hippe, coole, hangout genaamd Jackson Dubois.
Jackson Dubois
Om eerlijk te zijn was ik aan het begin een beetje sceptisch. Gaat dit wel werken? Is dit wel leuk? En wat kan je hier dan doen? Voordat Jackson zijn deuren opende voor het grote publiek werd ik uitgenodigd voor het persdiner. En eerlijk is eerlijk, ‘i was blown away’.

De transformatie is goed gelukt, je hebt echt het idee dat je in een wijnbar annex restaurant bent en de hele lunch vibe is verdwenen. Er staat een knappe vrouwelijke Dj plaatjes te draaien en de bubbels vloeien rijkelijk. Jackson serveert maar liefst 22 champagnes en 50 ambachtelijke bieren van over de hele wereld. Hoe cool is dat.

Wat staat er op het menu bij Jackson Dubois?

Ik neem een kritische blik op het menu. This seems to good to be true. Het hele menu staat vól met al mijn lievelingsgerechten. Van Indische mini rijsttafel tot pulled pork sandwiches, pizza met truffel, falafel, ceviche, zoete aardappelfrietjes, mini hamburgertjes van Wagyu beef en stro fries. OH EM GHEE.

Bij het zien van al deze gerechten loopt het water mij in de mond, maar bekruipt mij ook een gevoel van ‘dit kan niet goed gaan’. Want als je een lekkere rendang kunt maken, heb je dan ook verstand van pulled pork? of van ceviche? Falafel? Zoete aardappelfriet? Hotdogs met kreeft? Ik denk het niet.
Jackson Dubois
Maar niets is minder waar. Werkelijk elk gerecht was heerlijk. De rendang was pittig, zacht en had een heerlijk cocos smaakje. De pulledpork sandwich was goddelijk, de stow fries waren the best i ever had en de ceviche, mini hamburger en falafel waren ook allemaal om je vingers bij op te eten. Werkelijk élk gerecht was lekker.
Jackson Dubois
Ik ben dus fan van Jackson. En niet zo’n klein beetje ook.
Zin in champagne en gewoon wat kleine hapjes aan de bar? Dan is dit de perfecte plek. Wil je uitgebreid tafelen, van alles proeven en overal een bijpassend biertje of wijntje bij? Jackson is at your service. Nog een leuk aspect van Jackson is dat alle gerechten streetfood style worden geserveerd. Dit maakt het eten extra leuk!
Jackson Dubois
Ik ben dol op cocktailbars en leuke wijnbarretjes, maar vaak vind ik het eten of de hapjes die ze er serveren of te snobby of gewoon niet lekker genoeg. Jackson Dubois is daarom de ideale eet en drink hotspot in het centrum. Als je uitgebreid wilt dineren (shared dining) of gewoon even een wijntje wilt drinken (en misschien stiekem ook een beetje trek krijgt) of als je bijvoorbeeld een date hebt en het is zo gezellig en jullie hebben geen zin om te verkassen. Dan neem je gewoon een tafeltje en blijf je hangen tot in de vroege uurtjes.
Jackson Dubois

Wat je sowieso moet bestellen?
De stro frietjes, pulled pork bao, rijsttafel, Wagyu hamburger, falafel en de ceviche.

Jackson we love you!
Adres: Spui 10.
Woe tm zo vanaf 18:00

Wist je dat Jackson Dubois sinds kort ook op de lijst staat met leukste restaurants met een cocktailbar? Lees hier waarom!