Inn on the lake

Heb je soms ook gewoon zin om er ‘even uit te gaan’ maar totaal geen zin in een hele roadtrip? Gesleep met kids, kinderbedjes en wat voor zooi je allemaal meesleept tijdens weekendjes weg? Of wil je een nachtje weg met je lief en twijfel je tussen iets in eigen stad of toch een huisje in de natuur? Dan heb ik nu het meest perfecte antwoord op al deze vragen en dat is Inn on the lake.

Een nachtje logeren bij Inn on the lake voelt als een week vakantie
Inn on the lake

Eerst vond ik het een beetje onzin om op nog geen kwartier rijden van je huis te gaan logeren. Het hele circus inpakken, alle kids mee en dus slepen met zoveel spullen maar voor één nacht. Maar zelden was ik zó enthousiast als tijdens en na ons verblijf bij Inn on the lake. Dit nachtje weg voelde echt als een week vakantie.

Natuur en comfort
Inn on the lake
Inn on the lake

Ik vind het altijd heerlijk om in de natuur te zijn, dit klinkt echt mega oubollig en saai maar ik geniet daar zo van. Dan laad ik echt op. Een citytrip ben ik zeker ook niet vies van maar als we met de kids gaan en als doel hebben om even een beetje uit te rusten en op te laden, dan doe ik dat het liefst in de natuur. Dan denk je al snel aan één van de leukste boshuisjes in Nederland. Maar Inn on the lake zou daar prima tussen passen. Het hotel ligt namelijk aan een prachtig water middenin het groene dorpje Broek in Waterland. Alleen al bij aankomst krijg ik er meteen helemaal zin in! De tuin is prachtig onderhouden, overal bloeien prachtige bloemen, de vogeltjes fluiten en de zon schijnt. Wat wil je nog meer?

Heerlijk uitrusten, bootje varen en extreem goed dineren
Inn on the lake

Dat zijn 3 dingen die je hier perfect kunt doen. Inn on the lake is echt geweldig ingericht en het huis voelt direct als thuis maar dan wel next level thuis. Droomhuis thuis. De tuin en het uitzicht zijn prachtig en zorgen ervoor dat je meteen je alledaagse beslommeringen en stress of werk dingen vergeet. Je kunt een sloep huren of bij de theetuin een bootje huren om te gaan varen en in de zomer kan je hier ook heerlijk zwemmen en watersporten. Eigenaar Tim is ook de chef en ik schoof eigenlijk zonder enige verwachting bij hem aan aan tafel. Ik had niets van het menu gezien en liet het eigenlijk maar op mij afkomen. Maar toen hij het voorgerecht serveerde hoorde ik alleen de woorden ‘Kruidige ontbijtkoek”, “paling en makreel”, “sappige appel” en “caramel”. Ik kreeg acuut een error en dacht zouden ze hier een Mc Donalds in de buurt hebben (hahahaha sorry Tim). Maar na de eerste hap belandde ik in een soort van hemel. Dit klinkt mega overdreven maar dit gerecht was zo niet normaal lekker, verrassend, bijzonder en fantastisch. Niet normaal. Nooit van de kaart halen alsjeblieft. De daarop volgende gangen waren allemaal net zo mooi en lekker en wij gingen compleet voldaan en gelukkig naar bed. De volgende dag kregen we een royaal ontbijt met koffie, thee en een huisgemaakt sapje, een heerlijk yoghurtje met rood fruit en een huisgemaakte fruitsaus. Gepocheerde eieren, croissantjes en vers fruit. Echt top! Het leuke aan Inn on the lake is ook dat ondanks je in een hotel bent je je echt een soort van thuis voelt door de huiselijke sfeer. Tim is hier opgegroeid en dit is dan ook zijn ouderlijk huis wat ze hebben omgetoverd tot B&B en met zo’n succes. Chapeau!

Time for datenight!
Inn on the lake
Inn on the lake

Na alweer maanden volop in de beperkingen te hebben gezeten en nergens heen konden samen waren we hier echt aan toe. Datenight. En wat voor datenight. Dit was echt helemaal top. We hadden ‘s middags lekker gechilled in het hotel en gezwommen in het bubbelbad met de kids en om 18:00 serveerde Tim een lekkere lasagne voor de koters. Wij deelden een huisgemaakte foccacia (echt perfect gelukt) en dronken vast een wijntje. Na het eten speelden Yuuk en Raaf met Basel het hondje in de tuin en toen de kids sliepen slopen wij naar beneden voor een romantisch diner met uitzicht over het water, kaarslicht, goede wijnen en heerlijke gerechten. Na het toetje teut en voldaan ons bedje in gekropen. Jammer dat de kids ons niet lieten uitslapen maar you can’t have it all.

Theetuin Overleek
Inn on the lake

Mega leuk om te doen als je in Broek en Waterland logeert is een bootje huren bij Theetuin Overleek en daar lekker uitgebreid lunchen of koffie drinken. Er zit een leuke speeltuin bij voor kids en ze hebben een weiland met schaapjes waar de kinderen mogen spelen en doen dus die kan je hier met gemakt een halve middag loslaten. Wij hadden een lekker zonnetje maar het was wel erg koud en winderig op sommige stukken. Dus we gaan zeker nog een keer uitgebreid terug hier naartoe. We hebben zo’n anderhalfuur gevaren en in het bootje de lunch opgegeten die we hadden besteld bij Theetuin Overleek. Het was echt super leuk en de omgeving is zo mooi en gezellig. Echt een top uitje en ook leuk om bijvoorbeeld een keer met opa en oma te doen. Meer info of reserveren? Check hier de website.

Wil je meer weten over Inn on the lake of meteen boeken? Klik dan hier.