Indisch gehakt met boontjes

Dit is een van mijn favoriete gerechten. Niet heel lastig om te maken, onwijs lekker en heel handig als je veel eters hebt. Ingrediënten overal te koop dus geen moeilijk gedoe met gekke kruiden en als je ‘m niet te pittig maakt zijn kleine kinderen er ook dol op!

Ingrediënten: (ca 4/5 personen) 400 gr. sperzieboontjes 500 gr. Rundergehakt, 1 grote ui (grof snijden), 1 of 2 paprika’s, 2/3 knoflookteentjes (zeer fijn snijden), 1 theelepel ketoembar, sambal oelek, pindakaas met nootjes, 1 eetlepel gula djawa (of bruine rietsuiker), 1 eetlepel ketjap manis, zout naar smaak, 4 dl. lauw water, Gebakken uitjes.

Bereiding: Kook de boontjes en laat deze afkoelen. Bak het gehakt in de pan rul en bak de grof gesneden ui en de knoflook mee. Als het gehakt bijna bruin is, voeg het lauwe water toe. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Vuur klein zetten en de suiker, klein beetje zout, sambal, ketoembar en de pindakaas toevoegen. Blijven proeven en naar smaak meer sambal en pindakaas toevoegen. Ik gebruik meestal 4-5 grote eetlepels pindakaas (3/4 van de pot) en redelijk wat sambal.
Indisch gehakt recept

Goed blijven roeren. Voeg nu de sperzieboontjes toe en de paprika en dan lekker op een zeer laag vuurtje laten pruttelen. Dit gerecht is ideaal om een dag van te voren te maken.
Serveer het met witte rijst (of mie), schijfjes komkommer en lekker veel kroepoek. Dit gerecht past overal prima bij dus mocht je een kleine rijsttafel willen maken is dit echt een goede om ertussen te doen! Succes verzekerd bij de eters, dat beloof ik je! Selamat makan….