Impero Romano Amsterdam

Het beste nieuws van deze week? Dat moet toch wel zijn dat het áller leukste, beste en meest gezellige restaurant van Den Haag ook een vestiging in Amsterdam opent. Impero Romano Amsterdam is namelijk een feit! Er lijkt wel een vloek te rusten op het prachtige hoekpand aan de Amstel waar Americano en vele anderen zaten, maar dat tijdperk is afgesloten. Impero Romano is een hit en zal ook in Amsterdam een hit zijn.

Impero Romano is een begrip in Den Haag, straks ook in Amsterdam

Impero Romano heeft twee zaken in Den Haag en staan bekend om de fantastische sfeer, de beste Italiaanse gerechten en niet normaal lekkere sgroppino. Wat hebben wij veel avonden gezeten daar… Bij Impero zijn liefdes onstaan, liefdes gebroken, tal van verjaardagen gevierd, maar ook huwelijks diners, aanzoeken, dansen op de tafels, we hebben het allemaal gedaan. Impero staat voor traditioneel Italiaans eten en heel veel gezelligheid.

Impero Romano Amsterdam een prachtig restaurant waar kids meer dan welkom zijn

Ik was natuurlijk al fan van Impero, maar je weet het maar nooit als ze een nieuwe zaak openen… Gelukkig voelde ik bij binnenkomst direct dat het ook hier helemaal goed zat. Ondanks dat Impero er super hip en chique uitziet wordt je met Italiaanse gastvrijheid onthaald en ook de aller kleinsten zijn hier welkom. In Italië is uiteten gaan een familie ding, dus ook hier zijn kleintjes welkom. Voor Yuki werd direct een prachtige stoel gehaald en ze kreeg een schaaltje verse aardbeien. Nou dat doen niet veel restaurants ze na!

Gezellig en stijlvol dineren

Yuki werd van top tot teen in de watten gelegd maar ook wij mochten niet klagen. Het menu bestaat uit alleen maar lekkere pasta’s, vlees en vis gerechten, antipasti en ga zo maar door. Maar ook het interieur mag er zijn. De zaak is groot, gezellig, stijlvol en een tikkeltje chique. Ideaal voor een romantisch diner, een borrel en een hapje en perfect voor met een grote groep. Er zijn allemaal verschillende hoekjes en zitjes dus overal zit je gezellig en als je met een gezelschap ben hebben ze hiervoor ook een mooie grote tafel achterin.

Goddelijk is in dit geval een understatement

En dan het eten. Wij kunnen niet kiezen en gaan uiteindelijk voor een groot bord met antipasti en burrata. Dat was zeker geen verkeerde keuze. Als je bij Impero gaat eten moet er op z’n minst één iemand aan tafel hun specialiteit nemen, de ‘Tagliolini al Parmigiano’ want of je deze nu deelt of in je eentje neemt, deze is zo lekker die mag je niet missen. Deze pasta wordt aan tafel klaargemaakt en je mag kiezen wat voor soort truffel je erop wilt. Goddelijk is in dit geval een understatement. Maar er is nog zoveel meer lekkers… Impero is een stijlvolle, gezellige Italiaan waar je elk moment van de dag en in wat voor gezelschap je ook verkeerd helemaal perfect zit. Een zakelijk etentje, romantisch met je lief of met de hele familie inclusief kids. Het kan en mag hier allemaal.

Ga je binnenkort naar Den Haag en wil je hier een tafeltje reserveren? Klik dan hier.
Voor meer Den Haag tips klik hier.