BOAT&CO in de Amsterdamse Houthaven

Heb je ze al gespot in de Amsterdamse Houthaven? Het spliksplinternieuwe hotel BOAT&CO in de Amsterdamse Houthavens heeft haar deuren een paar maanden geleden geopend. Deze new kid on the block, daar wil je het fijne van weten. Wij gingen op housewarming.

Originaliteitsprijs voor hotel BOAT&CO Amsterdam
BOAT&CO in de Amsterdamse Houthavens

Zoals ze het zelf zeggen, zijn ze bij BOAT&CO: ‘Geen thuis ver van huis, maar het weg van huis dat je het liefst mee naar huis neemt.’ Hier houden ze van een originele invulling van het hotelconcept. Dat heb je al gelijk bij de eerste stap binnen door. BOAT&CO Amsterdam is een fijne plek om even niet met je duimen via je telefoon te praten. Of met je vingertoppen via je laptop. Hier plof je in de bank bij de openhaard met een drankje in de hand, schuif je aan voor een uitgebreid diner óf ga je lekker cocoonen in je kamer. Een kamer die niet als een standaard hotelkamer, maar ook niet als appartement is te labelen. Eigenlijk is het best of both worlds.

Knusse woonkamer, keuken, bad- en slaapkamer it is. BOAT&CO focust zich op gasten die voor langere tijd willen blijven plakken. En blijf je ergens voor een bepaalde periode, dan wil je niet elke dag buiten de deur ‘moeten’ eten. Neen, dan heb je behoefte aan een eigen mini-keuken die van alle gemakken is voorzien. En als je alsnog niet zelf wil kokkerellen, maar wel in je tijdelijke habitat wil blijven, dan biedt BOAT&CO de mogelijkheid om de hele dag door voor roomservice te gaan. Kan jij je tijd optimaal benutten om je in de gym in het zweet te werken, tijden te genieten van het uitzicht op het water of jezelf in de spa op te laden. Keuzes keuzes.

 Vessel kitchen&bar, alles behalve een eendagsvlieg
hotel boat & co amsterdam

BOAT&CO in de Amsterdamse Houthavens

Vessel kitchen&bar, wat een parel! Een enorm hoog plafond, relaxte vibe en fijne zitjes waar je letterlijk en figuurlijk zo een paar uur zoet wordt gehouden. Wat wil je ook anders als chef-kok Ricardo van Ede de culinaire mastermind is. Hier kan je alle kanten in culinair opzicht op. Sjansen geblazen met een parade van moderne, voedzame lekkernijen. Lekkernijen die appetijtelijk, gezond én verantwoord zijn. Met een twist, zonder poespas. Oké, pak die telefoon er dan toch maar even bij voor een paar fotogenieke kiekjes. Van 1 kilo côte de boeuf – share ‘m met 1 á 2 tafelgenoten is het devies – tot vegan BBQ bloemkool en parelgort-risotto met bospaddenstoelen. Tip: De flammkuchen met knoflook, peterselieworst, geroosterde tomaat en chiliolie is trouwens fantastisch. Zou die zeker als kickstarter bestellen. Weet wel dat de porties hier niet voor de poes zijn. Bourgondisch tafelen zal je bij deze culinaire flirt.
vessel Amsterdamse Houthavens

Na een paar uur tafelen en wat vino’s later was er geen ruimte meer voor mijn favoriete, zoete deel. Reden genoeg om hier weer eens te gaan buurten! Bijvoorbeeld als de zon zich weer wat vaker laat zien, en de bouwvakkers hier iets verder gevorderd zijn met het terras. Dat gaat goed vertoeven zijn. Onthouden dus!

BOAT&CO
Revaleiland 500, Amsterdam (Houthavens)

Website | Instagram | Facebook