Home Tour

Na weken van slopen, verbouwen, winkels in en uit, internet shoppen, miskopen doen en levertijden waar geen einde aan leek te komen zijn we dan eindelijk toch begin september verhuisd. Ik denk ruim 6 weken later dan verwacht en het huis was toen echt totaal nog niet af (alleen de kinderkamers) dus niet echt ideaal te noemen. Maar ik werd echt helemaal GEK van de plek waar we tijdelijk woonden dus er was gewoon geen andere optie dan verhuizen naar een half af huis. En ook dat had ik heel anders gepland want dat was eigenlijk het laatste wat ik wilde, maar goed. De dingen gingen helaas niet allemaal zoals gehoopt. Waar we zo voorspoedig en vol vertrouwen aan dit avontuur begonnen (zie hier video 1 van Rebecca’s Bouwval) ging het daarna snel bergafwaarts haha. Maar goed we zitten er en we wonen er nu dus al zo’n halfjaar alweer. Maar wanneer is je huis nou echt klaar voor een Home Tour? Ik denk dat dat moment bij mij nooit zal komen. Zo perfectionistisch en altijd nog wel iets op mijn lijstje wat anders moet, nog niet af is, nog niet helemaal klopt… Maar ik krijg zoveel berichten, mensen willen het zo graag allemaal zien dat ik jullie niet langer in spanning kan houden! De Home Tour terwijl het nog niet helemaal af is, vind ik nog lastiger dan het vinden van het perfecte behangetje maar ik ga het toch doen. Iedereen heeft zo lief meegeleefd en ik krijg dagelijks zoveel vragen over kleuren, behangetjes, waar is dit van waar is dat van dat het ook wel handig is om een artikel te hebben met álle ins en outs namen en rugnummers etc.

Het is dus nog niet helemaal af… Ik hoor je denken maar nee, het is écht nog niet helemaal af. Want er mist een stukje keuken, de pui moet nog gedaan worden, beneden hebben we nog geen plinten en er is ergens een lekkage en dus moet in de keuken de hele gietvloer opnieuw. Overal zitten bobbels en lelijke plekken echt een nachtmerrie. Maar alles moet eruit en opnieuw. Alleen moeten we eerst uitvinden waar het vandaan komt. Daar zijn ze nu mee bezig, dus dat wordt vervolgd…

Alles wat wél zo goed als af is ga ik hieronder delen, maar voor de hele complete echt elk hoekje hometour moeten we even wachten want daar is Muk van Lil mee bezig. Maar niet getreurd ik deel alle belangrijke namen, kleuren en winkels hier alvast met jullie! Als je nu pas meeleest en je vindt het leuk om de video’s van de verbouwing te checken en al het lief en vooral leed te bekijken check dan even de serie ‘Rebecca’s Bouwval‘ op Instagram IGTV. Het zijn 13 korte vlogs en ik neem je overal mee naartoe. De meubelmaker, de vloeren en keukenboer, kranen uitzoeken, de behang winkel etc. Heel leuk om te zien en vooral genieten van het leed wat verbouwen heet ;-). De eerste aflevering vind je hier.

Home Tour de keuken

Keuken Kopen

Op dit moment is de keuken dus nog steeds niet af… We wachten nog op het laatste stukje keuken en dan nog een beetje afstylen en tunen. Dit komt omdat we in het werk (zoals dat heet in verbouw jargon) er een stukje extra keuken ‘cadeau’ bij kregen. En we dus last minute toen de keuken en het blad allang besteld en gedaan was besloten de keuken nog wat langer te maken. Maar ik kan natuurlijk wel alvast alle meest prangende vragen hier bespreken en met jullie delen. Wil je meer weten over hoe de keuken tot stand is gekomen check dan hier de ‘we gaan de keuken kopen’ vlog voor VIVA. Daar zie je helemaal waar we onze keuken gekocht hebben en waarom we hebben gekozen voor deze keuken en materialen. Via Instagram kwam Bo bij BySensa en daar hebben we toen een afspraak gemaakt en we werden hier zo goed en fijn geholpen en er was zoveel mogelijk dat we eigenlijk meteen met een nieuwe keuken wegliepen. BySensa heeft heel veel keuze en omdat ze ook wat meer aparte keukens verkopen en veel zelf spuiten en doen kan er echt heel veel. We hebben ons vorige huis ook helemaal verbouwd en toen zijn we (ja toen hadden we nog geen kids) denk ik wel 20 keukenwinkels in en uit geweest en tijdens deze zoektocht dus ook echt veel geleerd. Bij deze keuken wisten we precies wat we handig vonden, wat we wel veel gebruiken en wat niet etc. Hier vertel ik in de keuken koop vlog ook over, die moet je gewoon even kijken want daar vertel ik echt alles over waarom wat etc.
Het keukenblad wat we hebben gekozen is gemaakt van composiet. Dit bestaat in honderden soorten kleuren en patronen en is 100% hufterproof. Ik heb eerst 300 prachtige marmeren keukens bekeken maar toen toch besloten dat we ook en misschien wel vooral met dit soort dingen ook naar de praktische kant moeten kijken. Is een peperduur maar prachtig marmeren blad ideaal met drie kleine kinderen onder de 5 jaar? Die knoeien en morsen? Of met pubers die lam drankjes staan te mixen en van alles los op het aanrecht laten liggen? Nee. En omdat de keuken echt het hart is van ons huis waar we de meeste tijd doorbrengen willen we niet de hele tijd bezig zijn met vlekjes en krasjes. Daarom hebben we een blad van composiet genomen en ik heb hier nog geen minuut spijt van gehad. Wat ik ook leuk vond is dat in ons blad een soort van bruine naad liep die exact de kleur van de kastjes was. Top combinatie dus! En dus echt zo handig en makkelijk. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken ga dan écht even bij BySensa keukens langs ze hebben zoveel moois en heel veel bijzondere dingen en mogelijkheden.

Keuken apparatuur

Home Tour
Ik ben niet echt een expert op het gebied van keuken apparatuur maar ik was een keer bij een kook workshop bij Librije’s Atelier en daar hadden ze alles van AEG. De chefs demonstreerden hier alle apparatuur en met het grootste gemak toverden ze de lekkerste dingen op tafel. Vooral het gebruiksgemak vond ik echt verbazingwekkend dus toen we bij het hoofdstuk ‘keuken apparatuur’ kwamen kozen we voor AEG. In ons vorige huis hadden we een heel vette oven met een stoer gasfornuis maar aangezien gas zo slecht is voor het milieu en het schoonmaken van die pitten echt de hel is wist ik één ding zeker en dat is dat ik met inductie wilde gaan koken. Vrienden van ons hebben een AEG oven die ze geconnect hebben met hun Google Mini Nest en zo kan je dus van een afstand allerlei dingen naar je oven roepen (aan en uit zetten, temperatuur veranderen etc) zo mega handig! Dat wilde ik ook wel. Maar wat ik zelf ontdekte, echt niet normaal, is dat de camera in de oven het gerecht herkent als je het erin zet en de oven gebruikt dan dus automatisch de juiste instellingen, zodat je gerecht nooit mislukt. Koken was nooit zo makkelijk! Er zit op de oven en magnetron trouwens ook een instelling waar je kunt opzoeken wat je erin doet dus bijvoorbeeld broccoli, pizza, broodjes etc en dan stelt ‘ie de temperatuur en tijd automatisch in. Echt niet normaal!
Of zoek een recept op in de My AEG kitchen app en stuur de instellingen automatisch naar de oven. Bo wilde trouwens ook super graag een stoomoven, ik vond dat een beetje overdreven (ben nu heel blij want groente stomen is zoveel lekkerder en makkelijker) maar toen ik hoorde dat de oven zichzelf ook reinigt was ik meteen om. Gemak dient de mens! Daarnaast hebben ze alle AEG producten ook in mooie mat zwarte uitvoering en dat staat echt te gek in onze keuken. Hun garanties en service is ook heel goed en verder zijn onze wasmachines ook allemaal van AEG dus nu hebben we alles van één merk.
Home Tour
Voor de heet water kraan zijn we dit keer gegaan voor Hotspot Titanium. Zij hadden mij benaderd en ik vond eigenlijk direct dat ze prachtige kranen hadden. Ook hebben ze bij alle kranen een wasbak zodat ook dat goed matcht. En dat is echt een must kan ik je vertellen, want we hadden eerst een zilveren wasbak bij de bronzen kraan (die zat bij de keuken) en dat was echt geen gezicht. De Hotspot Titanium is een Nederlands merk en ook dat vond ik leuk. Hij is ook iets goedkoper dan zijn concurrent en de service is echt heel goed. We hebben een keer een probleempje gehad (veroorzaakt door een timmerman) en ze kwamen direct to the rescue! Wat ook top is, is dat deze kranen drie functies hebben. Je kan schakelen tussen koud, warm en kokend (gefilterd) water.
Home Tour
Om van de keuken een echte eye catcher te maken heb ik de hulp ingeschakeld van Solid Nature. Toen ik 5 jaar geleden bij de opening en lancering was van &C zag ik daar de aller aller coolste marmeren bar ever. Ik was op slag verliefd en dacht als ik ooit een nieuwe keuken krijg dan ga ik dit doen! En als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb…. zie hier het resultaat. Elke dag nog zo mega blij mee. Benieuwd naar de showroom tour? Check hier de vlog bij Solid Nature!

Één keuken hoekje, onze ‘coffee corner’ made by Jet Hendrinks houden jullie nog tegoed van mij want daar zijn we op dit moment nog op aan het wachten. Ik heb wel al alle styling dingen frutseltjes gekocht zodat ik ‘m meteen kan pimpen, maar het wachten is nog even op het kastje. Wordt vervolgd!

Home Tour de kinderkamers

Home Tour Kamer Yuki
Home Tour

Yuki haar kamer is eigenlijk nog het ‘minst’ af. Haar kamer is redelijk basic, we hebben kasten van Ikea laten inbouwen en met leuke knoppen (van ZARA HOME) gepimpt en haar bedje van Saartje Prum is natuurlijk al zo gaaf daar hoef je niet snel nog wat mee te doen. Maar het idee was om een bedstee of een hut te bouwen in het hoekje in haar kamer alleen is dat er nog niet echt van gekomen. Eerst even sparen voor nog wat dingen die écht nog moeten gebeuren en dan is Yuki aan de beurt. Ik vind ook dat ze in een leeftijd zit waarin ze nogal wispelturig kan zijn en als je dan echt zulke definitieve dingen voor in haar kamer gaat laten maken is het misschien slimmer om te wachten tot ze naar groep 3 gaat en wat meer haar smaak straight heeft. De kleur op de muur zijn Diamond Dust van VestinghPaint. Het roze bankje is van Xenos echt een top aankoop en ze heeft een klein tafeltje met twee stoeltjes wat van Petit Amelie is. Haar gordijnen zijn van Veneta.com en zij heeft de kleur Conclusion Poeder een prachtige oudroze kleur die wij ook in onze slaapkamer hebben. Op de vloer in de kinderkamers ligt trouwens PVC van Moduleo (Laurel Oak) en ik ben daar elke dag nog zo mega mega blij mee! Het is echt prachtig strak gelegd door Laminaatenparket.nl en het ziet er gewoon echt heel mooi uit. En zo gebruiksvriendelijk! Geen krakende planken die de kids weer wekken als je stiekem weg wil sluipen, als er iets omgaat is er nul stress want dat maakt allemaal niks uit en de tandpasta vlekken die ik soms tegenkom veeg je er zo vanaf. Ik zou echt nooit meer anders willen! Wil je de vlog terugzien waar ik met Yuki naar de behang winkel ga? Klik dan hier.

Home Tour Kamer Ravi
Home Tour

Ravi heeft echt een droomkamer al zeg ik het zelf! Op de grote lange wand zit een enorme poster van Pimpelmees en aan het rek hangt een te gek klimrek met glijbaan. Deze is van Heimholz een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in klimrekken, multifunctionele bureaus en andere gave dingen. De kleuren op de muur zijn Night Blue & Herostime van Vestinghpaint. Zijn bedje is van Stokke, dat is zo’n bedje wat je om kunt bouwen. Eerst was het zijn wiegje, toen zijn peuterbedje en nu is ‘ie al bijna een kleuter en heeft ‘ie dus een bedje waar hij zelf in en uit kan. De grote leeuw op de vloer is van DoingGoods en ook hij heeft een velvet bankje wat ik kocht bij Xenos. Zijn gordijnen zijn ook van Veneta en dit is de Conclusion Sage een mooie donkergroen die ik in ons vorige huis in onze slaapkamer had. Helemaal hotel chique vind ik!

Home Tour Kamer Xan
Home Tour

Xan was voor mij het makkelijkst. Ik was al een tijdje fan van het bosdiertjes behang van Pimpelmees en wist direct dit ik die voor Xan wilde. In combinatie met de Conclusion Mosterd kleur gordijnen van Veneta is dit echt een perfecte match. Ik koos voor op de muur een zachte groen die heet The Grand van Vestinghpaint. De commode is van Petit Amelie de Boca en we hebben een kleedje van Little Dutch neergelegd met olijfgroene stippen. Ik vind kleedjes toch altijd wel gezellig staan en die kleintjes spelen nog zoveel op de grond. We hebben overal vloerverwarming dus het is nooit ijskoud maar als je eens ‘s nachts met een huilende baby op je arm staat ben je héél blij met een kleed!

De kinderbadkamer
Home Tour

De kinderbadkamer hebben we redelijk basic gehouden, ik vond dit echt zo waanzinnig lastig. Ik had een heel gaaf plaatje in mijn hoofd maar wat ik wilde bestaat gewoon niet dus heb ik gaande weg een beetje moeten veranderen en doen. De tegels zijn blauwe vierkantjes die heel mooi kleuren in combinatie met de bronzen Jee-O slimline kranen. Het liefst had ik een houten badkamermeubel gekocht maar soms moet je ook denken aan praktische zaken en ik ben zo blij dat ik dat hier toch heb gedaan. Toen ik bij Duravit in de showroom was (zie hier de video) zag ik een geweldig mooi en hufterproof wasmeubel waar je geen vlekken of krassen op ziet of krijgt. Het is de White Tulip en is echt ideaal met alle vieze tandenborstels en klodders tandenpasta die erop komen. De inrichting vind ik ook echt top er zitten allemaal handige vakken in dus het blijft eigenlijk altijd netjes. Op de achterwand van de douche hebben we marmerlook platen laten maken maar achteraf had ik het wellicht toch liever helemaal laten tegelen… Ik weet het gewoon nog niet helemaal. Ik vind badkamers sowieso erg lastig maar een kinderbadkamer helemaal. Ik wilde er verder ook niet echt een mega budget tegenaan gooien dus dan moet je soms consessies doen. Waar ik mega blij mee ben in alle badkamers of eigenlijk de douches zijn de Stonetto’s van Duravit dit is een doucheplaat zodat je geen tegels op de vloer hoeft te leggen en het putje zit helemaal ingebouwd. Ook loopt de plaat zo dat het water altijd wegloopt en je hebt dus een mega strakke douche zonder lelijk putje. Echt fantastisch! Wil je de Jee-O vlog terugzien? Klik dan hier.

Home Tour de woonkamer
Home Tour

Onze woonkamer bestaat eigenlijk uit twee delen, een soort van tv hoek en het stuk boven de keuken waar het bureau gemaakt is. Eerst vond ik het hele idee van een vide zonde van de m2 maar uiteindelijk ben ik ook super blij. Het is een echte eyecatcher en de verbinding tussen boven en beneden is heel leuk en handig. De tv hoek is een stukje verhoogd (dit was al zo) en deze hele hoek hebben we alle wanden en het plafond in Merlot Mania geverfd. Alle verf is overigens van Vestinghpaint. De brick wall is de originele muur en we hebben we vloer op de ophoging haaks laten leggen op de visgraat die in het andere deel ligt. Dus om het echt een ‘apart’ hoekje te maken. De groene velours bank is van Sissy Boy en het houten kastje onder de tv is van Dutchbone en die hebben we meegenomen vanuit ons andere huis. Ik vind ‘m nog steeds heel mooi met die gouden accenten en hij is super handig. De groene salontafel is van SMAQQ en heb je in allerlei gave kleuren. De kussens zijn een mix van Ra studio interiors (de aller aller coolste en gaafste inspiratiebron op het gebied van interieur) Stardust studio Amsterdam en Studio Limonada. De gave tijgerlamp is een mix van A La Collection (de oranje glazen voet) en de kap liet ik maken door Oud en & R-Style.
Home Tour
De roze bank is van The Sofa Company en de leopard pouf is van Doing Goods. Echt een fantastische combinatie. Het behang wat we hebben hangen in de woonkamer is van Arte en is echt prachtig maar zou ik niemand aanraden. Het is namelijk peperduur en het ‘hoort’ met beschadigingen binnen te komen. Sommige stukken hebben geen beschadigingen en als je pech hebt andere stukken heel veel. Daarnaast is de print zo lastig te snijden dat je echt 2 misschien wel 3x zoveel nodig hebt voor een stukje muur. Een heel duur geintje dus. De grote ronde spiegels zijn van Bold Monkey, het roze marmeren tafeltje van Light & Living en de grote palm sprieten zijn ook van Doing Goods.

Home Tour

Home Tour

De inbouwkast met oude deuren hebben we door de aannemer laten timmeren en de deuren kocht ik bij Oudedeur.nl. Het bureau is gemaakt door Jasper van Aloi Design. Dit is helemaal van staal met een goot voor alle snoeren en plantenbakken. Echt mega mega strak (stiekem niet mijn stijl) maar toch weer heel gaaf. Zo glad, strak en modern en dan ernaast die oude deuren, vind ik een leuk contrast. En als straks de pui helemaal gedaan is met heel dun en ook strak zwart staal is het denk ik echt mega gaaf. Op de muren hier zit ook overal Mud Soldier en de pilaren zijn dezelfde kleur als de plafonds in de kinderbadkamer en de wc Peppery Black van Vestinghpaint.
Home Tour
We hebben nog een klein zithoekje gemaakt met de lamp van mijn dromen die ik kocht bij Wonenmetlef dit is de Hk Living vintage Doris bloemen lamp en die heb ik naast de Bouclé chair van Westwing gezet (de Elody). Ohja en voordat ik het vergeet de meest gestelde vraag ‘welke kleur hebben jullie hier op de muur?’ dat is Mud Soldier van Vestinghpaint. De kussentjes zijn van HK Living en kocht ik bij Wonenmetlef.nl echt een te gekke interieur webshop. Ze hebben daar echt zoveel leuks. Ik heb daar net ook te gekke kussens voor buiten besteld en twee hele gave parasols. Daarnaast hebben ze ook alles voor de tuin, kinderkamers en heel veel leuke decoratie.

Home Tour de toiletten
Home Tour

De toiletten zijn mijn grootste trots! Niet alleen omdat we een Duravit Senso Wash hebben beneden (een douche toilet met verwarming en licht) maar ook omdat ik helemaal vrij spel kreeg van Bo voor de toiletten. Bloemetjes behang van House of Hackney, panterprint van Cavalli (dit heet Roberto Cavalli no.7) en blauwe olifantjes van Arte allemaal in de mix met de gouden tegeltjes van de Megadump die ik op goed geluk online bestelde en dus echt mijn favo tegels bleken! Nog even over die Senso Wash van Duravit, dat is echt een uitvinding. De kids vinden het echt fantastisch (je kan je billen dus wassen met warm water en daarna droog föhnen) en je bespaart echt mega veel wc papier zo. Ook kan je de bril verwarmen en zit er licht in de pot dus als je slaperig moet plassen hoef je niet helemaal het grote licht aan te doen. Meer weten over deze hyper moderne douche toilet? Check ‘m, hier.

Home Tour de slaapkamer
Home Tour

Onze slaapkamer is helemaal geverfd in Mushroom en Pink Champagne van Vestinghpaint en de gordijnen zijn dezelfde als Yuki heeft. Veneta.com heeft sowieso echt prachtige gordijnen, ons vorige huis hing er ook vol mee. Wat ik zo super handig vind is dat ze gratis stalen toesturen (zoveel als je wil) en je zo dus heel makkelijk kunt kijken of het de kleur is die je in gedachten had. Je kunt ook iemand komen laten inmeten en die heeft een koffer vol boeken mee met allerlei kleuren en stoffen echt mega handig. Als je de aflevering wil zien dat ik de Veneta gordijnen uitzoek moet je even hier klikken. Ons bed is gewoon ons oude bed uit ons vorige huis, maar ik denk er toch over na om een xxl bed te nemen. Een familiebed heet dat tegenwoordig, lijkt mij toch echt een stuk relaxter. Soms is het best krap met z’n vijven. Het panterbankje wat ik tegenover het bed heb staan is echt mijn droombank deze is van Bold Monkey en als nachtkastje heb ik een roze glazen tafeltje van SMAQQ interiors.
Home Tour
Op de wand zit ook Arte behang, velours met bloemen echt prachtig maar ook hier zaten soms wat foutjes in de pint en het is super kwetsbaar dus toen de verhuizers met dozen en spullen in de weer waren is het flink beschadigd. Op de vloer ligt PVC van Moduleo (Laurel Oak) echt zo mega blij mee! Ideaal met vloerverwarming en zo handig met schoonmaken of knoeien. Echt ik zou nooit meer anders willen.

Home Tour de badkamer
Home Tour

De badkamer zit vast aan onze slaapkamer, dit waren vroeger op zolder 2 aparte kamers en een soort van washok maar wij hebben dit helemaal open laten breken. Het leek mij ideaal als we straks drie pubers hebben dat we ons terug kunnen trekken als ze beneden zitten te keten of knetterlam met veel kabaal thuiskomen. Vandaar dat wij nu niet meer op één verdieping slapen als de kinderen. Dat vond ik hiervoor juist heel belangrijk en leek het mij best eng of spannend maar eigenlijk maakt het geen bal uit. We laten onze deur altijd open en nog steeds hoor je elk kuchje. Oké dan nu echt de badkamer. Ons bad is van Jee-O en de douche en alle kranen ook. Jee-O is een heel gaaf Nederlands merk wat je veel in het buitenland tegenkomt in wat luxere hotels. Ik ontdekte ze naar aanleiding van een vraag op Instagram naar coole kraan merken, dit merk werd echt mega vaak getipt en toen ik ze op Instagram opzocht wist ik meteen dat dit het zou gaan worden. Ik ben ook bij ze in de showroom geweest, als je het leuk vindt om die video terug te kijken klik dan hier.
Home Tour
Het badmeubel hebben we laten timmeren en de bak is gemaakt door Solid Nature. Ik heb zelf de kleur en de plaat mogen uitkiezen daar echt fantastisch. Die showroom is echt een must go, als je gek bent op natuursteen dan kan je hier zoveel inspiratie opdoen echt een mega tip. Wij gingen er ook heen voor de VIVA serie en die kan je hier terugzien.
Mijn droom was een vrijstaand bad met een palmboom en ik vond gewoon de perfecte binnen palmboom bij Daluto Palmen en Exoten in Aalsmeer. Het lijkt tot nu toe een hele makkelijke plant, dus ik ben er heel blij mee. Alle lampen en wandlampen zijn een beetje een budget keus geweest en zijn dus niet mega origineel maar wel precies wat ik mooi vond en in mijn hoofd had. In onze douche hebben we ook een Duravit Stonetto en de wanden kocht ik bij Benacci wij hebben de witte marmerlook versie en de kinderen hebben de Copper Lamiera.
Home Tour

De Speelkamer

Home Tour
De speelkamer zit aan de keuken vast en was vroeger een kantoortje. We hebben de indeling wat aangepast maar hij is nu echt ideaal als speelkamer. We hebben als budget oplossing kasten van Ikea erin gezet en geverfd en ik heb een te gek leopard behang van Eijffinger op de muur. Zitkussens die ik kocht bij Sklum maar ik heb echt 7mnd moeten wachten op de kussens en toen ik zenuwachtig begon te worden en ging Googelen naar dit bedrijf kwam ik zoveel nare recensies tegen dat ik er nooit meer durf te bestellen. Op eigen risico dus! Aan het raam wat anders een loze ruimte was geweest heb ik een bureau laten timmeren met 2 diepe lades, een plekje voor boekjes en overal vakjes voor dingen zoals lijm, stiften en andere kleine rommeltjes die anders zo snel kwijtraken. De kasten zelf zijn super netjes geordend en voor alle losse zooi en auto’s heb ik twee grote manden neergezet. Het kleed is van Little Dutch en de slinger is van ZARA HOME. De kleur van de kasten is Mushroom van Vestinghpaint.

Overige

En dan het kopje ‘overige’ want er zijn zoveel vragen en zoveel dingen die bij een verbouwing komen kijken. Wat dacht je van schakelmateriaal? Verlichting? Deurbeslag? Plinten? Zonnepanelen? Zonwering etc. etc. etc.

Schakelmateriaal en verlichting
Home Tour

Bo wilde het hele huis ‘smart’ inrichten dus alle lampen en spotjes met elkaar kunnen verbinden en zelfs met je telefoon in één druk op de knop alles aan en uit kunnen doen, kunnen dimmen of groepjes uitzetten of juist aandoen. Alle lampen zijn dus Philips Hue lampen (echt een investering maar super duurzaam (LED) en je zit niet met draden en gedoe). Al het schakelmateriaal is van Gira International en ik dit is echt prachtig. Wij hebben redelijk basic gekozen alles in antraciet en strak maar ze hebben echt alle kleuren van de regenboog dus je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Ook als je opeens een andere kleur op de muur wil is dat dan dus geen enkel probleem, want dan kan je je schakelaars ook hierop aanpassen. Wat ik echt mega handig vind is dat we bijvoorbeeld bij de voordeur 1 ‘totaal uit’ knop hebben zitten. Zo weet je dat je altijd echt alle lichten in één keer uit doet voor je de deur uitgaat. Zo zonde anders van dat licht wat blijft branden als je er niet bent. Meer weten? Check hier de vlog!

Deurbeslag

Wauw dit vond ik één van de moeilijkste en saaiste dingen ever en ik schoof dit dan ook 100% af op Bo. Toen hij mij na de zoveelste keer verweet dat ik er geen tijd voor maakte en ook wat opties moest uitzoeken vond ik prachtig deurbeslag maar dit kostte 1000 euro per klink en kwam uit Australië en had een levertijd van 9 maanden ofzo. Ja dat werkte natuurlijk niet. Maar Bo vond een ietwat betaalbaardere variant (ik blijf het echt niet normaal duur vinden) bij de Doorhandleshop en dat zijn de RVS model Stout Watch Slim 16 messing PVD en daar ben ik heel blij mee. Ze zijn heel solide en mooi en de kids kunnen eraan blijven hangen zonder dat het kapot gaat. Ze voelen heel stoer en sterk en zwaar en we hebben een mix van donker en goud. Nog steeds niet super goedkoop maar een stuk goedkoper dan die andere variant. Sowieso is deurbeslag echt extreem duur en echt een post waarvan ik denk moeten we hier zoveel geld aan uitgeven? Maar als je van die cheape neemt doet dat echt afbreuk aan het hele huis, het maakt het echt af. Deze kosten ongeveer 125 euro per stuk.

Trapbekleding
Home Tour

Wauw dat was ook echt een hele bevalling. Ik vond van alles mooi en Bo vond alles te druk of te gek. Eigenlijk was ik verliefd op de trapbekleding van mijn bff Lizet maar toen ik verder ging zoeken dag ik dat ze die variant ook in het groen hadden. En dat bleek echt een perfecte match met alle muren, de PVC en houten vloeren en de behangetjes. Het Desso Ex tapijt / trapbekleding is op veel plaatsen verkrijgbaar maar ik kreeg een hele goede deal bij KA-ME-TA Tapijt uit Den Haag. Een heel oud winkeltje aan de Amsterdamse Veerkade 51 a (mijn vader kende het nog van vroeger) en ze konden ook super snel leveren en leggen. Echt top service, goede prijs en alles heel netjes en mooi afgewerkt. Super tevreden!

Tuinmeubelen

Ik krijg ook vaak vragen over de meubelen in de tuin. Alle stoelen en banken zijn eigenlijk van Westwing. Deze hebben super goede kwaliteit, goede service en zijn altijd snel met leveren. De stoelen die aan de eettafel staan zijn van Polyrotan dus 100% weerbestendig en heel knap. Wij hebben de Costa armstoel in het beige en met witte poten. De tuin zelf is aangelegd door onze oude tuinman echt een topper Booij hoveniers heten ze en zitten door heel Nederland maar vooral veel in Amsterdam en omstreken. Zij hebben echt prachtig kunstgras wat ideaal is voor de kinderen. De eettafel is van De Betoverde Zolder hier bestel ik al jaren al mijn planken en tafels voor buiten echt een geweldig fijne winkel. Hele goede service en echt alles kan en ze zijn niet super duur. Het speelhuisje van de kinderen kocht ik bij Welles Tuinhout en is ook door hun helemaal in elkaar gezet. Het is de Panter (hoe is het mogelijk haha) en ik heb de zandbak eruit gelaten en gevraagd of ze de zijkanten dicht konden maken zodat er een soort van extra winkeltje of huisje van gemaakt kon worden. Echt top service en heel fijn dat je ook meteen de levering en installatie erbij kunt bestellen. Het bankje en de twee stoelen op het terras voor zijn ook van Westing en deze serie heet Palina en ik ben hier zo blij mee. Het is enorm sterk, 100% weerbestendig en het zit echt heerlijk. De oude deuren kocht ik bij Burbri antiek in Aalsmeer.

Posters en kunstwerken

|
Eigenlijk zijn alle posters en kunstwerken een mix en match van zelf uitgeprinte plaatjes van internet, etsy en stukjes uitgeknipt behang. Maar omdat ik hier dagelijks vragen over krijg zal ik alle winkels waar ik posters heb geshopt hier even noemen.
De paarse bloemen poster kocht ik bij Anna+Nina de Capri en de Holiday posters zijn van Etsy. De grote houten panter kocht ik bij Zen Lifestyle en er zitten wat tekeningen van Yuki tussen en wat oude Desenio posters. De hoofdjes rechts van de tv zijn van Wet Paint Boutique en het ijsje van Kunst met een R. Het gouden kunstwerk naast het bureau is van Amy Maye Art.

Verf & Kleur vlog: Benieuwd naar mijn bezoek bij Vestinghpaint in Bussum? Waar ik onder andere het behang met de verf en gordijnen bij elkaar zoek etc. Klik dan hier.
Kranen en Badkamer vlog: Duravit & Jee-O
Vloeren & PVC vlog: Welke PVC vloer nemen we? Welke houten vloer en we geven het speelhuisje een likje verf!
Gordijen en schakelmateriaal vlog: Wat nemen we en welke materialen en kleuren zijn er?
Waar is wat van vlog? In deze vlog ga ik overal langs en vertel ik precies wat waarvan is dus zoek je nog iets? Check eerst deze vlog! En als laatste…. de WE ZIJN VERHUISD!!! vlog.

Ik heb het idee dat ik nu echt álles waarover ik een vraag kan krijgen wel heb gedeeld, maar mocht er nog iets zijn wat je echt graag wil weten? Laat dan een berichtje achter onder dit artikel!