Hof van Saksen

Al jaren stond dit vakantiepark op mijn wishlist, maar steeds kwam het er maar niet van. Veel van onze vrienden gingen ons voor en allemaal waren ze even enthousiast. Het eten was beter dan bij de gemiddelde vakantieparken, ze vonden de huisjes mooier, schoner en luxer en wat vaak als pluspunt werd genoemd naast dat alles er overal perfect verzorgd uit zag, was dat alle activiteiten inbegrepen zitten en je dus ter plekke niets meer hoeft te betalen. Steeds nieuwsgieriger werd ik naar Hof van Saksen en de zonnigste week van juni 2021 mochten we er dan eindelijk heen!

Alles goed geregeld
Hof van Saksen

Ruim een week voor vetrek ontving ik per post de sleutels van onze boerderij. Een mapje met plattengrond en info zodat we bij aankomst direct naar ons huisje konden. Niet normaal wat een pluspunt. Want als ik ergens een hekel aan heb is het dat je na een rit van dik 2uur met 3 huilerige kinderen op de achterbank ook nog in een lange rij voor de receptie moet staan wachten tot je je sleutels krijgt, de plattegrond etc. Sowieso sta ik altijd in de verkeerde rij en nu door Corona zijn de rijen overal sowieso langer dus dit was echt een verrassing. Sowieso redelijk achterhaald eigenlijk om eerst allemaal massaal naar de receptie te moeten, je sleutels te halen en dan weer naar je huisje.

Bij de sleutels zat ook een beschrijving van het park, alle mogelijkheden, een Whatsapp nummer wat je kan appen voor vragen en een link naar de boodschappenservice. De boodschappen service? Am i dreaming? Ik opende de link en het was een soort AlbertHeijn.nl zo uitgebreid, zo makkelijk in gebruik en zo super handig. Niet normaal. Je kan dus thuis, op de bank, al je boodschappen bestellen en die worden dan of voor je huisje gezet of bij aankomst meteen naar je boerderij gebracht. Alle vakantie stress die ik tot dan toe ervaarde was in één klap weg. Wat relaxed!! Je hoeft dus echt helemaal niks te regelen of doen, je kan gewoon in de auto stappen en echt op vakantie. Heerlijk!

Super de luxe boerderijen
Hof van Saksen

Hof van Saksen heeft allerlei verschillende boerderijen voor allerlei verschillende type bezoekers. Of je nu zoals wij met een baby en twee kleuters gaat, met oudere kinderen of met het hele hockeyteam. Je hebt een 4 persoons newborn boerderij, een 4 persoons wellness boerderij met jacuzzi, een 12 persoons culinaire boerderij en wij verbleven in een 8 persoons kinder boerderij. Alle kinderboerderijen liggen aan speeltuintjes en alle buren zijn ook kinder boerderijen dus 100% speelvriendjes gegarandeerd.
Hof van Saksen
Daarnaast is er echt aan álles gedacht. Yuuk en Raaf sliepen in een super gaaf stapelbed en Xan had een eigen babykamer met commode (incl verschoonkussen en handige rekjes voor luiers en doekjes) een schommelstoel, een kinder bedje en een luieremmer. Niet normaal wat ontspannen op vakantie gaan was dit. Daarnaast had ons terras een eigen zandbak incl schepjes en emmertjes en in de woonkamer was zelfs een kinder tv hoek met bank en een kinder speelhoek met een tafeltje, 2 stoelen en een grote set kapla. Bij aankomst hingen er tasjes met kleurtjes en dobbelsteken en krijtjes dus de kids waren helemaal door het dolle heen. Zelfs de kinderbadkamer was echt een kinderbadkamer want er stond een baby badje, er waren badspeeltjes en er lagen sponsjes in de vorm van kikkers voor de kids. Echt goud. Werkelijk waar niets op aan te merken. Onze wasmachine deed het de eerste dag niet, maar dan kan je gewoon een appje sturen naar het Whatsapp nummer en binnen 15minuten stond er iemand van de technische dienst die ‘m kwam repareren.

Strand met Speeltuin
Hof van Saksen

Eigenlijk hoef je nergens naar toe want bij het huisje spelen en steppen met andere kindjes was eigenlijk al hardstikke leuk. Maar er is zoveel te doen bij Hof Van Saksen dat je er eigenlijk minimaal 10 dagen moet verblijven wil je alles op je gemakje gedaan hebben. Het zwembad was natuurlijk een dikke hit. Een gave wildwaterbaan, fantastisch groot mooi en warm babybadje, stoere glijbanen voor de wat oudere kids en vaders en moeders konden ook banen zwemmen. Je mag een uur per dag zwemmen en dat is super soepel en goed geregeld. Via het zwembad kom je zo uit bij het strandje en daar zit een waanzinnige buitenspeeltuin op en om en daar zit je echt heerlijk. Over het water waait een zacht windje, er zit een bar waar je drankjes en ijsjes kunt scoren. Echt top gewoon.

Binnen en buiten speelplezier
Hof van Saksen

Zelfs bij slecht of minder weer zit je in Hof van Saksen meer dan goed. Er is een mega grote overdekte (binnen) trampolinebaan, een indoor TunFun/CandyCastle met een heel goed restaurant erbij. Lekkere fancy theetjes met verse gember, sinaasappel en kaneelstokjes (say whatttt) gezonde ijsjes en lekkere broodjes. Een voetbal kooi, een te leuke en super grote houten treinbaan met allemaal treintjes waar de kids oeverloos kunnen spelen. Maar er is ook een mode en techniek academy waar ze dagelijks kunnen spelen en een Midgetgolfbaan, een springkussen en een mega xxl overdekte zandbak met bouwstenen. Echt uren en uren speelplezier voor de kids. Er worden dagelijks ook allerlei activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld Kleutervoetbal (vond Yuki echt te gek) maar je kan er nog veel meer doen. Één ding is zeker, kids hoeven zich geen seconde te vervelen.

Restaurants en supermarkt
Hof van Saksen

Er zitten op het park verschillende restaurants (eentje had ooit zelfs een Michelinster) en een grote supermarkt waar je van alles kunt kopen. Ook kan je via de app boodschappen doen die bij je huisje bezorgd worden en zelfs BBQen kan hier ontspannen. Je huurt via de app een BBQ die komen ze incl vlees, salades, rauwkost, stokbrood en toetje bij je huisje brengen (helemaal brandschoon) en de volgende dag halen ze alles weer op. Echt top! Wij bestelden ook een avond pizza en dat was ook een succes. Echt lekkere pizza’s, snel bezorgd en alles reken je met Ideal meteen af dus je krijgt ook niet na een week bestellen opeens een giga rekening om je oren.

Waar moet je op letten als je gaat boeken?
Hof van Saksen

Ik zou volgende keer als we gaan boeken een boerderij reserveren echt vlak voor een speeltuin (deze zijn uiteraard het meest gewild) want Xan kroop elke keer achter z’n grote broer en zus aan en aangezien wij een beetje in een hoek zaten, vond ik het toch spannend om ze dan zo alleen te laten gaan. Als je terras echt frontaal aan een speeltuin zit kan je gewoon vanuit je luie stoel een oogje in het zeil houden. Ook is een huisje in de buurt van de supermarkt en het zwembad wel relaxed, dan hoef je minder te lopen steeds of je kan fietsen huren. Je kan sowieso daar per dag of voor een week fietsen huren en zelfs een Dolly elektrische bakfiets zoals wij in Amsterdam hebben. Echt super handig! Verder is Hof van Saksen gewoon echt een top park, ik kan niets anders zeggen. Opa en oma waren ook twee nachtjes mee en die kunnen altijd overal wel iets vinden wat er niet goed is, maar zelfs zij waren 100% enthousiast. En dat mag wat zeggen!

Familieweekend organiseren?
Hof van Saksen

Wij zijn niet echt het type familie wat familie weekenden houdt want we hebben al bonje voordat we überhaupt een accommodatie gevonden hebben. Maar Hof van Saksen zou wel echt de ideale plek zijn voor zoiets. Dan neem je een rijtje 4 persoons kinderboerderijen en dan heeft iedereen een eigen plekje en zit je niet zo op elkaars lip en ben je toch fijn samen.