HICK’S Diner Amsterdam, let’s go vintage!

Daar is ze hoor, de zomer! Wat zijn we happy de peppy dat we juist in dit goedgehumeurde seizoen er weer – met social distancing – op uit mogen trekken. Weer eens ouderwets gezellig ergens een vorkje prikken. Even de bammetjes met kaas, AVG’s en pasta pesto’s van deze wereld inwisselen voor een verrukkelijk ontbijt, lunch of diner buiten de deur. Mocht je voor binnenkort nog een anders-dan-anders eetadres zoeken, denk dan eens aan het net geopende HICK’S Diner in de Haarlemmerstraat, Amsterdam.

Alsof je in de 60’s aanschuift

Terwijl jij tot voorkort met je kroost vooral rundum hause doorbracht, waren ze bij HICK’S Diner druk in de weer om op 1 juni hun deuren te openen. Je weet wel, dé dag dat restaurants hun deuren weer mochten openen, en we weer en masse het terras opgingen. Na de nodige klusuren was daar de nieuwste culinaire aanwinst in de Haarlemmerstraat. Bij binnenkomst is het even een paar keer knipperen. Want waar we als mensen nu eenmaal houden van in hokjes denken, is dit alles behalve een standaard hotspot. Zelf noemen ze HICK’S het liefst ‘een authentieke en eigentijdse diner.’ Een all-day breakfast, lunch en diner plek waar het knusse, huiselijke gevoel dat je van vroegûh tijdens familiebezoeken kent, is gecovered. En zeg je huiselijk, dan horen daar natuurlijk de flink grote porties inclusief ketchupfles op tafel bij. Onze aandacht heb je!

Blend van casual chique x vintage

Nog even over het interieur. Uitgesproken, dat is het. Verwacht vintage meubelstukken met heerlijk luchtige kussens, knappe marmeren tafels, een eyecatcher van een antieke bar en andere oldschool items. Echt een ambiance die een aantal decennia geleden de standaard was, en nu in een tijd vol hippig- en vluchtigheid meer dan welkom is. Waar New York meets Parijs, dat een beetje. Dus voor de globetrotters, de packpackers, de wereldverkenners die voorlopig hun reisdrang in bedwang moeten houden, kan het wel eens een goed idee zijn hier te gaan buurten. Kleine kanttekening: door corona kan het soms in restaurants wat leger in de ruimte ogen dan normaal. Om de 1,5 meter te kunnen garanderen, zijn er ook bij HICK’S Diner de nodige tafels weggelaten. Zo kan je zonder enige sores lekker van je bitterbal, cheesecake of tournedos genieten, en hoeft het niet continu over het C-woord te gaan.

eten HICK'S Diner AmsterdamOuderwets lekker eten 

Met een ambiance waarin je je spontaan in de vorige eeuw bevindt, kan het niet anders dan dat het menu vol klassiekers staat. Van die oude vertrouwde golden oldies, zonder poespas mét flair. Wat te denken van brunchen met Egg’s Florentine, pastrami sandwich of pancakes met Nutella (!), dineren met een juicy steak, Mac ‘n Cheese of schnitzel of borrelen met spicy buffalo wings, bitterballen of nachos. Zo vlieg je – met een cocktail, biertje of juice in je hand – culinair de wereld over zonder ook maar een stap te verzetten. Ga het er lekker van nemen. Want zeg nu zelf, wanneer kokkerel je zelf nu zo’n good old schnitzel of Mac ‘n Cheese?

HICK'S Diner Amsterdam exterieur

Kortom, deze newbie kan je er goed bij hebben. Het is aan jou of je voor een gezellige kaffeeklatsch of croissant to go langsfietst of toch een pitstop voor een uitgebreide tafelsessie maakt. Je kan het hier zo gek maken als je zelf wil. En waar het in de Amsterdamse contreien nog wel eens schort aan de oprechte gastvrijheid, doen ze daar bij HICK’S Diner gelukkig niet aan mee. Een en al vriendelijkheid. Heb je ‘m genoteerd?

HICK’S Diner
Haarlemmerstraat 65, Amsterdam

Website | Instagram | Facebook