Gevuld pizzabrood

Gevuld pizzabrood. Dit klinkt toch alleen al lekker? Well, i’ve got news for you. Dit is het lekkerste en makkelijkste recept ooit. Oké, ik heb een bloedhekel aan het maken en uitrollen van het deeg, maar verder is het echt zo gepiept. En wedden dat je hier mega de blits mee maakt? Ideaal als hapje voor bij de borrel, of als je een avondje op de bank wil hangen met een flinke portie comfortfood. Dit gevulde pizzabrood is je toekomstige lievelings, wedden?
gevuld pizzabrood

Wat heb je nodig voor dit heerlijke gevulde pizzabrood? (4 personen)

1 basisrecept voor brood (kan ook kant-en-klare mix voor brood zijn)
10 plakjes parmaham
400 gr geraspte kaas
2 handjes verse basilicum
extra vierge olijfolie
zeezout en peper uit de molen
2 bollen mozzarella
6 kleine tomaatjes
optioneel: champignons
gevuld pizzabrood

Zo maak je My Travel Boektje’s gevulde pizzabrood

Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 cm dik. De rechthoek moet uiteindelijk ongeveer 1 meter lang zijn en breed genoeg zodat je in het midden de vulling kunt leggen en ‘m dan makkelijk dicht kunt vouwen.
gevuld pizzabrood

Leg in het midden (in de lengte) de parmaham, kaas, basilicum, tomaten en mozzarella (je kunt hier altijd extra ingredienten naar wens toevoegen zoals champignons of bijvoorbeeld olijven). Sprenkel er de olijfolie op en bestrooi met zout en peper.
gevuld pizzabrood

Vervolgens moet de je lap om het mengsel heen dichtvouwen, zodat je een soort canneloni-achtige rol krijgt. In het oorspronkelijke recept moet je de uiteinden aan elkaar vastmaken, zodat je een soort van xxl bagel achtige vorm krijgt. Maar omdat ik telkens zo’n ruzie had met het deeg (dat scheurde elke keer) maak ik ‘m gewoon dicht.

Leg het op een met bloem bestrooide bakplaat en laat 15 min rijzen. Bestrooi met bloem, wat olie, wat extra kruiden en een beetje geraspte kaas en zet het 35 minuten in de oven op 180 graden totdat de broodrol goudbruin is.
gevuld pizzabrood
gevuld pizzabrood

Serveer er een beetje rucola en een groene salade bij en je hebt een fantastisch avondmaal!