Frida Mexican Cantina

Mexicaans eten, daar zijn we op de redactie van My Travel Boektje al-tijd voor te porren. Dus toen de vraag kwam om te gaan buurten bij newbie in town Frida Mexican Cantina, hoefden we daar niet lang over na te denken. Say hi tegen je nieuwe hangout, Margarita bar en casual eetspot geïnspireerd door de levendige, rijke Mexicaanse cultuur.

Frida Mexican Cantina, een flamboyante hangout
Frida Mexican Cantina

Bij binnenkomst zie je opgedirkte skeletten ‘m chillen. Vliegen de sombrero’s je om de oren. Is het een verzameling van kitscherige hebbedingetjes. Een bonte verzameling van…ja van wat eigenlijk niet. En je zou zo geloven dat je zojuist in een flamboyant filmdecor bent binnengestapt. Inspiratiebron voor deze funky, ietwat rebelse uitspatting is Frida Kahlo, een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes. Beroemd en berucht vanwege haar hysterische kunstuitspattingen. Google d’r eens.

Ook al kom je hier chagrijnig na een werkdag binnen, er zal door de kleurenoverload van heb ik jou daar, en lekkere Latijns-Amerikaanse beats snel een glimlach op je gezicht verschijnen. En wie weet betrap je jezelf zelfs op wat soepele heupmoves.

Frida, oelala muchachos
Frida Mexican Cantina

Dat Mexicaanse bites zoveel meer zijn dan bonen, bonen, en nog meer bonen, bewijzen ze bij Frida Mexican Cantina. De enige bonen die ik heb gespot, zijn verwerkt in de black beans hummus. Bij deze laidback spot draait het om de smaak. Smaak die boven het picture perfect Instagramplaatje gaat. Zeg nu zelf, welke nachoschotel heb je ooit als knapperd kunnen labelen? Frida is de plek om je taco, tostada, quesadilla cravings te stillen. Mexicaanse klassiekers met een eigen funky twist. Gemaakt van voornamelijk lokale ingrediënten. De porties worden op shared dining formaat gemaakt. Mocht dat delen iets te uitdagend voor je zijn, dan claim je lekker meerdere gerechten voor jezelf. Wat je trouwens sowieso het best voor me, myself and I kan bestellen, zijn de churros. Een zoete, gefrituurde Spaanse snack met Nutella. Vraag bij het bestellen of ze ze warm kunnen uitserveren, dan zijn ze op hun best.
Frida amsterdam west

Shake, shake it baby
Frida Mexican Cantina

Wat is een Mexicaanse food fiesta zonder cocktail? Wat zeg ik, zonder tequila? Ook qua dranken is het hier goed vertoeven. En super geinig, ze hebben een deel van de drankenkaart voorzien van wenkbrauwen. Hoe dikker de wenkies, des te geschikter ‘ie is voor de daredevils onder ons. Van Temptation Island tot Havanista, en van Scramble – die is me lekker! – tot Rosita.

Of je je ook daadwerkelijk voor een avond waant in een typische Mexicaanse ‘cantina’ laat ik aan jou over, maar sowieso dat je het hier naar je zin gaat krijgen (tot in de late uurtjes). Arriba Arriba naar Frida! Photocredits: Fabian Calis.
Reserveren? Dat doe je hier.

Zin in Mexicaans maar zit je in Noord? Geen paniek, Coba is exact wat je zoekt!
Mexicaans bestellen vanaf de bank? De Crunchy Chicken met mango salsa van Taco Cartel is mijn absolute favoriet!