Florence

In Florence is zoveel te doen… Ben je uitgekeken op de grote stad en wil je de rest van de streek ook nog bekijken dan heb ik een paar leuke tips voor je!
IMG_4495
Arezzo.
Arezzo is een schattig klein stadje op nog geen 25 minuten rijden van Villa Parrano en hier kan je heerlijk wandelen. Winkeltjes kijken, een beetje shoppen en genieten van een goed glas wijn op een van de mooie, zonnige terrasjes. In de buurt is er heel veel te doen, olijfolie proeven, lunchen bij locals en er zijn uiteraard diverse wijnproeverijen.
IMG_4829
Olijfolie proeven.
Wij bezochten een klein olijfolie boerderijtje en hebben genoten van een heerlijke lunch gemaakt door een lief Italiaans omaatje. De verschillende soorten smaken olijfolie waren zo lekker. Mijn favoriet waren de truffel en orange. Heerlijk! Ook de zelfgemaakte balsamico was goddelijk, ik heb wel 3 flessen meegenomen!
IMG_4837
    Schermafbeelding 2015-05-12 om 16.03.56
Wijn proeverij Villa Ripa.
Wij bezochten het prachtige kasteel Villa Ripa. Hier genoten we van de prestigieuze wijnen van Saverio Luzzi. De Sangiovese, Tiratari, Psyco, en de Spaziolibero. Alle wijnen die hier worden gemaakt vallen jaarlijks in de prijzen. Ik ben niet echt een connaisseur maar de Psyco was voor mij de aller lekkerste. Naast het wijnproeven kregen we van de eigenaar ook een tour door het kasteel. Waanzinnig interessante anekdotes werden door hem verteld, mooie verhalen vol familie geschiedenis en grappige weetjes. Heel leuk om te horen en zo krijg je bij het bezoeken van dit kasteel echt een gevoel.
IMG_0854

Maar niet alleen de wijn was fantastisch. De omgeving, het kasteel, de tuin… zoiets heb je nog nooit gezien.
Ben je door Florence aan het reizen en opzoek naar een leuke culturele stop? Boek hier dan een wijnproeverij en rondleiding dat is echt de moeite waard.
Meer weten over Villa Ripa? Klik hier.
IMG_4730IMG_4741IMG_4786IMG_4898
Kookcursus.
Tuscookany geeft in Torre Del Tartufo fantastische kookcursussen. Hier leer je koken, maar ook genieten en uitrusten. Torre Del Tartufo is een paradijs op aarde. Het uitzicht is magisch. De glooiende bergen, het zwembad, de geur van bloemen. Heel veel pittoresker gaat het niet worden.

Schermafbeelding 2015-05-12 om 16.04.27
Maar er wordt ook gewerkt. Want bij Tuscookany komt er niets uit een pakje. We hebben zelfs de lange vingers voor in de tiramisu zelf gemaakt. Een hele klus, maar lekker dat het was! Heb je altijd al een kookcursus willen doen? Boek dan nu een weekend in een van hun prachtige villa’s en je hebt de tijd van je leven.  Meer weten over Tuscookany? Klik hier.

Schermafbeelding 2015-05-04 om 17.08.38

Truffels zoeken.
Torre del Tartufo is gelegen op een berg waar enorm veel truffels te vinden zijn. Samen met een hond gingen we op jacht en binnen 3 minuten hadden we al beet. Chefkok Franco leert je gaandeweg alles over de soorten truffels, de beste seizoenen en hoe je een goede truffel kunt herkennen. Leuk en leerzaam!
IMG_4894
Foto’s: Saskia de Wal.