Equal hot power yoga studio

Een week na mijn bevalling liep ik door de Linnaeusstraat ‘on a hunt for cake’ en toen zag ik dat Equal de nieuwe Hot Power Yoga Studio bijna klaar was om open te gaan. Kwam dat even goed uit… Een summer / bikini proof body kan ik wel vergeten deze zomer, maar weer een beetje fit worden is wel een must.

Equal hot power yoga studio

Equal zit in een prachtig oud pand tussen Café Kuijper en All The Luck In The World in en is de eerste yoga studio in Oost.
equal hot power yoga

De perfecte hot power yoga studio? Dat is Equal!

Oprichters Martijn Peters en Bastiaan van Ede zaten hiervoor bij Absolute Yoga en met de daar opgedane kennis en ervaring werkten ze aan een nieuw yoga concept in Amsterdam Oost. Vaak vinden mensen zonder enige ervaring yoga en vooral hot yoga een beetje beangstigend maar ook hier is aan gedacht. De lesstructuur bij Equal Yoga is duidelijk en overzichtelijk en daardoor voor zowel beginnende als gevorderden yogi’s ideaal.

Er zijn drie type lessen met allemaal een heldere omschrijving zodat je exact weet wat je te wachten staat. Dus geen onaangename verrassingen zoals ik had bij mijn eerste hot yoga les 10 jaar geleden…

Equal hot power yoga studio

Het les aanbod van Equal?

Alle lessen bij Equal Yoga duren zestig minuten (veel chiller want negentig minuten hot yoga vind ik echt veel te lang) en worden gegeven bij temperaturen van 32 tot 36 graden (vandaar de term Hot Yoga). Maar ondanks dat de lessen korter zijn, vergis je niet, ze zijn zwaar! Vooral de core power lessen zijn flink bikkelen.

Voor meer info en roosters check hier de website.
yogisha amsterdam

Trouwens, na een paar lessen in een oude trainingsbroek vond ik dat het tijd werd voor een serieuze outfit. Maar waar moet je dan zijn? Bij Yogisha op de Ceintuurbaan, want hier hebben ze werkelijk alles wat je maar kunt bedenken.

Naast allerlei verschillende soorten en maten yogamatten hebben ze ook ecomatten, riemen, blokken en andere yoga gadgets. Maar ook meditatiekussens en – bankjes, mindfulness cd’s, meditatie timers, yoga oliën, Sigg waterflessen, yogaslippers, teensokken, boeken, dvd’s en antislip handdoeken. Dus wat je ook wilt, waar je ook naar opzoek bent; ze hebben het allemaal.

Maar naast al deze handige yoga attributen hebben ze een waanzinnige collectie yoga kleding. Het assortiment bestaat uit dames- én heren yogakleding van exclusieve buitenlandse merken met de gaafste prints en de mooiste stoffen. De winkel zit op de Ceintuurbaan maar ze hebben ook een webshop.

Na de les een hapje of drankje ergens doen? Bekijk hier de leukste hotspots op loopafstand van de studio!
Equal hot power yoga studio

Equal opent een tweede vestiging op de Rozengracht

Heel goed nieuws voor alle yoghi’s in het centrum, Equal opent binnenkort een tweede studio op de Rozengracht nummer 191 – 193. Yes! Al was Equal het omfietsen naar Oost vast meer dan waard, een studio wat dichterbij is toch een stuk relaxter. De exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar zodra ik deze weet zullen jullie het direct horen. Namaste!