De leukste speeltuinen van Nederland

Als mijn ouders vroeger zeiden ‘kom we gaan naar de speeltuin’ dan gingen we naar het duintje waar een schommel, wipkip en een soort van mini glijbaantje stond. Daar was of is natuurlijk niks mis mee, maar nu ik met Yuki alle speeltuinen afstruin geloof ik soms gewoon mijn ogen niet! Bij sommige komt mijn inner child echt direct omhoog en doe ik net zo hard mee met klimmen, rondrennen en klauteren als zij. En dit jaar mocht ik mij voor de Ouders van Nu travel special weer verdiepen in allerlei leuke uitjes voor met kids. De tofste hotels, de coolste accomodaties en binnen en buiten speeltuinen over de hele wereld. Maar wist je dat je in Nederland ook onwijs veel te gekke speeltuinen hebt? Ik wist niet wat ik allemaal tegen kwam tijdens mijn zoektocht over het internet. Je kunt sommige eigenlijk haast geen speeltuin meer noemen zo groot en gaaf zijn ze. Benieuwd? Hier 5 van de leukste speeltuinen van Nederland.
De leukste speeltuinen van Nederland

5 x de leukste speeltuinen van Nederland

Een middagje ouderwets naar de speeltuin is en blijft een leuk uitje voor kleintjes en wat oudere kinderen. Niet elk leuk uitje hoeft direct handen vol met geld te kosten dus vul de broodtrommels en ga naar één van deze geweldige speeltuinen! Ken jij toevallig een speeltuin die een plekje hoort te krijgen in de lijst met de leukste speeltuinen van Nederland? Laat een berichtje achter onderaan dit artikel.
De leukste speeltuinen van Nederland

Linnaeushof Bennebroek

Linnseaushof in Bennebroek
Voor 12,50 euro kunnen kinderen van alle leeftijden zich hier de hele dag vermaken. Regent het? Geen paniek er is ook een enorme overdekte speeltuin. Ze hebben onder andere een hindernisbaan, luchtskelters, minicars, hobbelfietsen, loopings, glijbanen in alle soorten en maten, een pirateneiland, diverse speeltuinen en een soort waterpretpark. Deze speeltuin is een beetje een mix van een kermis en een super de luxe attractiepark en is echt helemaal te gek. Er zijn in de omgeving ook diverse hotels en campings waar je eventueel kunt overnachten zodat je er een leuk weekendje weg van kunt maken. Het is vanuit Amsterdam maar een halfuur rijden dus je bent er zo met de auto. Ideaal ook als je ‘s ochtends gaat en voor het slaapje weer terug wil zijn.
De leukste speeltuinen van Nederland

Oud Valkeveen in Naarden

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden in en is al 95 jaar een begrip in ons land. De eerste keer dat ik hier was, was tijdens een event van Playmobil en ik was direct verkocht. Het kind in mij kwam totaal weer naar boven en Yuki en ik hebben denk ik elke attractie wel drie keer gehad. Dit is geen speeltuin maar meer een soort Duinrell! Alleen dan kleiner, knusser, gezelliger en ook voor echte kleintjes heel erg leuk. Nog een pluspunt is dat ze een eigen strandje hebben aan het Gooimeer. Maar dat is niet alles er is ook een grote speelweide, een theater, een bioscoop en een indoor speelhal van 1500m2. Peuters en kleuters hebben trouwens hun eigen speelplek in Oud Valkeveen want speciaal voor hen is het ‘Miniland’ ontwikkeld waar zij naar hartenlust kunnen spelen, klimmen, kruipen en rondrennen. Voor de wat oudere kinderen zijn er achtbanen, zweefbanen, botsauto’s, allerlei draaimolens, klimrekken en glijbanen en ze kunnen er ook waterfietsen.
de leukste speeltuinen van nederland

Plaswijckpark Rotterdam

Het entree bij Plaswijckpark bedraagt 12,40 euro en dit park is een mix van een dierentuin, speeltuin en kermis of attractiepark in één. De Havenspeeltuin is leuk in de zomer want daar kan je lekker met water spelen, in de Apenspeeltuin kan je rondslingeren als een aap, in de Verkeerstuin scheur je rond in wagentjes en is het lelijk weer dan kan je binnen spelen bij het Huis in de Heuvel. Maar dit is nog niet alles want dan heb je ook nog Dierenwijck. Maak kennis met de apen, roofdieren, uilen, varkens, alpaca’s en lynxen of neem een kijkje in Aailand, de kinderboerderij van Plaswijckpark.
De leukste speeltuinen van Nederland

Flierefluiter in Raalte

Volwassenen zijn bij Flierefluiter gratis en voor kinderen betaal je slechts 7,50. Niet duur vind ik. Maar de speeltuin is er zeker niet minder om. Ze hebben een buitenspeeltuin van maar liefst 20.000m2 vol met klimtoestellen, glijbanen, schommels en kabelbanen. Maar je kunt er ook een ritje maken op een pony, of knuffelen met de andere dieren in de kinderboerderij. Daarnaast is er ook een gigantische binnenspeeltuin met allerlei opstakelbanen, glijbanen en trampolines en voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar is er een speciaal speelhoekje ingericht. Voor iedereen dolle pret dus.
de leukste speeltuinen van nederland

Kidswonderland Tilburg

Bij Kidswonderland kan je vanaf 8,50euro de hele dag komen spelen. In dit wonderland vind je bijzondere werelden met glijbanen, trampolines en er is ook een spannende laser-grot. Daarnaast is er een enorme speeltuin met een groot terras waar pa en ma lekker in het zonnetje kunnen zitten en genieten van hun spelend kroost. Er worden ook kinderdisco’s en andere leuke activiteiten georganiseerd dus check vooral even de agenda voordat je een kaartje koopt.

Vooraf nog even ontbijten met z’n alle? Dit zijn de leukste kindercafe’s van Amsterdam.
Er zijn trouwens ook hele leuke restaurants in Amsterdam die tegenwoordig in het weekend een kids brunch geven. Zoals restaurant ZUID bijvoorbeeld. Op zoek naar een leuk en bijzonder weekendje weg met het kroost? Check dit artikel vol inspiratie en een lijst met meer dan 13 x bijzonder overnachten met kinds.