De leukste hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos

Wandelen in de bos of over de hei vind ik één van de leukste dingen om met de kids te doen in het weekend. Lekker eruit, de natuur in. Wandelen, spelletjes spelen, schatten zoeken en hertjes of vossen spotten. Met als beloning onderweg een warme chocolademelk, pannenkoek of in de zomer een ijsje. Maar wat zou nou de leukste hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos? Kris kras door heel Nederland deel ik een lijstje met leuke horeca hotspots in het bos. Ideaal voor een kleine pitstop tijdens een wandeling of fietstocht. En sommige hebben er ook nog een hele leuke speeltuin bij.

De leukste hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos
De leukste hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos

Buitenplaats Plantage

Één van mijn favorieten is Buitenplaats de Plantage. Het grote broertje van Plantage Rococo ook al zo’n fantastische plek. Hier kan je echt middenin het bos in een fantastische omgeving lunchen, koffie drinken of borrelen.
Adres: Vogelenzangseweg 49 B

Woodz Beekhuizen

Mijn andere favoriet is Woodz.
Welkom bij restaurant WOODZ. Woodz is een knus en hip restaurant op Buitenplaats Beekhuizen echt middenin Nationaal Park Veluwezoom. Er zit voor kids een speeltuin met toffe kabelbaan en glijbaan bij en alle gerechten zijn puur en biologisch. Ze werken zoveel mogelijk met streekproducten en het restaurant is geïnspireerd door de sfeer van food festivals. Het lijkt dus een beetje op een hip pop-up restaurant door het gebruik van zeecontainers en natuurlijke materialen maar Woodz is here to stay!
Adres: Bovenallee 1 Velp

Buiten in de Kuil
De leukste hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos

Mijn derde favoriet is Buiten in de Kuil. Middenin het bos van Lage Vuursche ligt Buiten in de Kuil en het is dan ook een begrip voor iedereen die vaker in dit Natuurgebied komt. Het is hip, knus, stoer, gezellig en knap tegelijk. Van tosti’s tot warteltaart, hamburgers met friet, salades en broodjes. Bij Buiten in de Kuil staat er van alles op de kaart wat ook super leuk is om te doen voor 50 euro kan je een fantastische picknickplek reserveren en wordt er een heerlijke picknick voor je geserveerd. Voor meer info check deze link.
Adres: Zevenlindenweg 9 Lage Vuursche

Millinger Theetuin

De Theetuin is door de unieke ligging alleen te voet of met de fiets te bereiken. Precies wat je wil! Want eerst lekker wandelen en uitrazen en dan neerploffen bij de Millinger Theetuin. Je kunt er uitgebreid lunchen, high tea’en of gewoon een theetje met taart komen eten. Wel betaal je ook entree maar je krijgt dan ook direct toegang tot het natuurgebied Millingerwaard.
Adres: Klaverland 9 Millingen aan de Rijn

Heidezicht

Heidezicht zit op het randje van de Bussummer heide en heeft een hele mooie grote speeltuin voor de kids. Ideaal om na een wandeling of fietstocht even uit te rusten en wat te eten. Super kindvriendelijk en naast lunch en borrel serveren ze hier ook diner. Er is ook een groot parkeerterrein dus als je geen zin hebt om we wandelen en alleen wil aanhaken voor verse appeltaart of een biertje kan dat ook.
Adres: Randweg 203 Bussum

Weekendje logeren in het bos? Check hier het artikel met 10 x de leukste boshuisjes in Nederland!

Foto’s via @Buitenindekuil
De leukste hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos

Andere leuke hotspots voor warme choco of een pannenkoek in het bos die ik getipt kreeg via mijn Instagram waren;
Gasterij Kruisberg (Heemskerk)
Pannenkoeken restaurant Duinvermaak Bergen (Bergen)
Pannenkoekenhuis Hans en Grietje (Zeewolde)
De Boshut bij Camping Hartje Groen (Brabant)
Theehuis Rhijnauwen (Bunnik)
Jagershuys (Zeist)
Soesterdal (Soesterberg)
Brambergen (‘s Gravenland)
Villa Ockenburg
Het Tuinhuis van Charlotte (Breda)
Bos en Co (Oosterhout)
Chalet Helenaheuvel (Doorn)
Groot Speyck (Oisterwijk)
Koeckers (Den Hout)
Blokhut Sparjebird (Friesland)

Ik kreeg ook veel mega leuke Speelbos tips, die heb ik ook even voor je op een rijtje gezet. No thnx!

Speelbos Boeverijen (Mastbos)
Speelbos Goirle
Speelbos Hilversum
Speelbos Gilze

Voor meer speelbossen bekijk het artikel ‘de leukste speelbossen van Nederland’