De Ebeling

De Ebeling is weer helemaal terug van weggeweest. Toen ik in 2002 ging studeren in Amsterdam was dit helemaal ‘the place to be’. Of het nou was voor lunch, je eerste biertje na college of je laatste voordat je strompelend de weg terug naar huis moest vinden. De Ebeling was het helemaal.

De laatste jaren kwam ik hier echter nooit meer, maar sinds de verbouwing zijn de weer helemaal ‘back in the game’. De Ebeling is weer hot als vanouds! Rede genoeg om met mn girl squad hier op zaterdag neer te strijken voor de borrel, biertjes en een hapje.

We kwamen zo vanaf de zonnige Sissy Boy market in het Vondelpark en konden direct neerstrijken op het vernieuwde en gezellige terras van De Ebeling. De witbiertjes gingen er goed in en het terras was gezellig druk. Een handjevol toeristen, maar voornamelijk gewoon leuke jonge Amsterdammers en studenten. De service was ondanks de drukte goed en super vriendelijk dus ook daarover niks te klagen.
De Ebeling Overtoom

Vooraf namen we flammkuchen. Deze waren echt mega groot en heel erg lekker. Parmaham met ui en kaas en eentje met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten. Maar ze hebben nog veel meer keus en ze serveren ook zoete flammkuchen als toetje. Die klonken heerlijk, maar mascarpone, rood fruit en vanille ijs bijvoorbeeld…
De Ebeling Amsterdam

Na de flammkuchen gingen we door voor burgers, steak en frietjes. Alles was goed op smaak, lekker gegrild en de burgers werden leuk geserveerd op grote houten planken. Als toetje wat espresso Martini’s en ouderwets blijven hangen tot het terras ging sluiten (02:00 uur).
De Ebeling

Het interieur van De Ebeling binnen heeft een grote beurt gekregen en ziet er heel goed uit. Brick walls, mooie lampen, overal kaarsen en gezellige bloemetjes. Kortom: De Ebeling is het ideale borrel en eetcafe waar het weer net zo druk en gezellig is als vroeger en waar je door kunt gaan tot in de vroege uurtjes!

Adres: Overtoom 52
Elke dag vanaf 10:00 uur ontbijt en biertjes drinken tot 03:00 uur.
Vrijdag en zaterdag: open tot 04:00uur.

Voor meer hotspots in het centrum klik hier.
Meer borrel tips en suggesties nodig? Klik hier.