De beste kaasfondue in Amsterdam

Als je me ergens blij mee kunt maken is het kaasfondue. En dan niet van die smerige uit een pakje, maar échte kaasfondue. Met knapperig stokbrood, groente (hoeft van mij niet haha alleen brood is genoeg), goeie wijn en misschien nog een frisse salade of iets gezonds on the side. Maar hebben ze nou de beste kaasfondue in Amsterdam?

Waar in Amsterdam hebben ze de beste kaasfondue?

De beste kaasfondue in Amsterdam eet je volgens mij bij Bar James. Ja, die vegan / vega hippe, healthy hotspot in de Javastraat in Amsterdam Oost. Waarom?

Niet alleen omdat ze hier de bio kaas van Bastiaansen gebruiken maar ook omdat ze hier (OMG wat een uitvinding) truffel kaasfondue op het menu hebben staan. T R U F F E L K A A S F O N D U E. Je leest het goed. Hoe geniaal is dat? Heel geniaal want ik heb deze gister gegeten en het was een schot in de roos.

De fondue heeft een perfecte smaak en de verhoudingen zijn goed. Geen truffel overkill maar genoeg truffel en pit zodat het geen flauwe hap wordt. Lekker brood erbij, verse groenten en een bordje quinoa salade bestelde ik on the side erbij. Wow dat was trouwens ook echt een aangename verrassing. Zelden heb ik een quinoa salade gegeten die zo lekker was. Bar James is dus veel meer dan alleen een healthy hotspot want je kunt hier dus uitgebreid kaasfonduen, burgers klappen en cocktails drinken. Love it!

Naast Bar James heeft ook Café Maxwell een mega goeie kaasfondue. De echte freaks (rokers) zitten zelfs ‘s winters op het terras lekker te fonduen en als je dan langsloopt… Watertanden…

Maar de nieuwe hotspot op de gracht Proeflokaal A. van Wees heeft ook een van de betere kaasfondues. Zijn jullie hier al geweest?

Zelf kaasfondue maken? Check de recepten van FoodDeco want die zijn helemaal top!
Voor alle hotspots in Oost klik hier. Ontbijten in Oost? Check hier mijn favo adressen.