CHUN Café

Juli 2020 opende CHUN café haar deuren aan de berenstraat 8 in een knus pand middenin de 9 straatjes in Amsterdam. Het leek just another Bubble Tea shop dus ik stond om eerlijk te zijn niet meteen te springen om deze nieuwe hotspot te testen. Ik ben niet perse mega fan van Bubble tea en goede matcha kan je tegenwoordig op veel plekken drinken dus hij kwam op mijn lijst met nog te bezoeken newbies maar ik maakte er niet echt een urgentie van. Tot november 2021. CHUN café had hun menu uitgebreid met broodjes en die zagen er zo niet normaal cool uit, daar moest ik heen.

CHUN Café

Koreaans is helemaal hipp & happening en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Elk jaar waait er wel een nieuwe food trend over vanuit het buitenland. ZO hadden we sushi, toen kwamen de American Pancakes, de Flammkuchen, Noodle soup, ceviche en vandaag de dag is het dus Korean Streetfood. Of dit nu bbq, hotpot of broodjes zijn. Bij CHUN serveren ze Hojicha thee, matcha, homemade cookies en Koreaans gevulde broodjes.

CHUN Café Bubble tea & broodjes

CHUN Café startte dus als Bubble Tea café maar vanaf het moment dat ze met de broodjes begonnen werd het een regelrechte hit. De hele dag door staan er rijden voor het piepkleine zaakje in de Berenstraat en grote foodies zoals Snackspert prezen de broodjes (en dan voornamelijk de Rib Eye Bulgogi) de hemel in. Dat moest ik proberen. Er staan geloof ik maar vier of vijf broodjes op het menu en eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen proberen. Het water loopt mij in de mond…

Rib Eye Bulgogi
CHUN Café

Het meest gehypte broodje is de Rib Eye Bulgogi. Die zou ikzelf nooit zomaar uit mijzelf bestellen. Ik zou gaan voor die met eiersalade of shrimp maar ik ben zo mega nieuwsgierig geworden naar dit broodje dat ik gewoon geen andere keus kan maken dan de Chun Bun Bulgogi moet nemen. Alle broodjes zijn eigenlijk een dikke plak, zacht geroosterd brioche brood wat ze half doormidden snijden en vullen met van alles. Heel origineel en ook nog eens makkelijk eten. De Rib Eye Bulgogi is dug een broodje gevuld met gemarineerde stukjes rundvlees met on top schijfjes gekookt ei en pittig-zure mayo met kruiden. Een beetje de ‘verhipte’ versie van het ouderwetse broodje warm vlees. Maar zo zo zoooo lekker. Echt een smaakexplosie, zoet met zuur en een heerlijke bite. Mals, zacht en in combinatie met het brood echt gewoon om je vingers bij af te likken. Ik heb meteen een afspraak gemaakt om die andere broodjes ook te testen. Echt. Waanzinnig.

Lunchen met the boyfriend

Als ik mag kiezen waar of wat we gaan lunchen of wat halen dan is het stiekem toch altijd een beetje een wijventent. Bo vindt dat geen probleem maar met een Acai bowl als lunch maak je de beste man niet echt blij. Maar de CHUN café broodjes zijn echt mega boyfriend proof. Wel is het zaakje echt piepklein, dus je kunt het beste een leuk plekje in de zon aan de gracht zoeken en iets halen, of check deze lijst met 17 stoere hotspots waar je met je lover kunt gaan lunchen!

Meer info? Check CHUN Café op Instagram.