Cavagrande

Cavagrande del Cassibe. Als je op vakantie gaat naar Sicilië dan is er één ding wat je absoluut moet doen. En dat is een bezoek brengen aan de plaats Noto. Dit is een prachtig authentiek Italiaans dorpje waar nog nauwelijks toeristen te vinden zijn. Boek een hotel (Countryhouse Villa Dorata) voor tenminste 1 nacht en bezoek het Riserva Naturale Orientata Cavagrande del Cassibile.
Processed with VSCOcam with c1 preset
Cavagrande ligt in een natuurpark op een halfuur rijden van de stad. Een prachtige rit door het Italiaanse platteland brengt je uiteindelijk bij het natuurreservaat.
Goede wandelschoenen zijn verplicht, neem dus gympen mee. Er staat iemand boven bij het hek die je de weg wijst en hij controleert iedereen op goed schoeisel.
IMG_6110
Neem genoeg eten en drinken mee. Als je eenmaal beneden bent wil je zo lang mogelijk blijven en er is echt helemaal NIETS in de buurt. Ga dus van te voren even naar de supermarkt en haal flesjes water, vers fruit, zakjes chips, een broodje en wat koekjes.
Processed with VSCOcam with c1 preset
De tocht naar het meer is zeker op de heenweg goed te doen. Het is ongeveer 2 kilometer lopen maar de paden zijn goed te doen. Paden wisselen zich af met trappen en sommige stukken zijn aardig steil. Je kijkt je ogen uit, het is er zo prachtig! Alleen de tocht al is een geweldige ervaring. Maar als je de laatste bocht bereikt en je ziet beneden je de prachtige watervallen, de bloemen, de mensen die overal liggen en zwemmen dan weet je niet wat je overkomt. Zo mooi!!
Processed with VSCOcam with c1 preset
Processed with VSCOcam with c1 preset
Eenmaal beneden zoek je een plekje waar je je handdoek en spullen uitstalt en dan kan je het ravijn gaan verkennen en lekker zwemmen. Het koude water is een heerlijke verkoeling na de lange, warme tocht. Heb je waterschoenen? Neem die mee, erg handig want de stenen zijn soms best glad en scherp. Helemaal als je kleine kids bij je hebt is dit echt verstandig om te doen.
Processed with VSCOcam with f2 preset

Handige tips op een rijtje:
Vertrek rond 11:00 uur dan heb je alle tijd en is het nog niet zo warm.
Trek goede wandel schoenen aan.
Neem voldoende water en eten mee.
Vergeet niet een handdoek mee te nemen.
Mocht je waterschoentjes hebben neem deze mee.
IMG_6110 Processed with VSCOcam with c1 preset
IMG_6111

GPS coördinaten: N 36 ° 58 ‘3.145’ ‘E 15 ° 5’ 39.577
Open vanaf 08:30 uur.

Klik hier voor meer tips & hotels in de buurt van Noto.

Cavagrande stond bovenaan mijn #Bucketlist en terecht. Het was niet normaal gaaf. Ik heb een korte video gemaakt van onze trip (1 minuut) bekijk ‘m hier!