Cakepops

Oké het duurt nog even voordat Yuki 1 wordt maar een beetje experimenteren met receptjes en traktaties kan nooit kwaad, toch? Vorige week heb ik mij verdiept in het maken van cakepops. Deze spotte ik in New York voor het eerst en ik was direct fan. Je kunt er namelijk veel meer van op en zo meerdere smaken proberen.

Stiekem is het niet zo moeilijk als het lijkt dus ik zeg LEGGO!
Cakepops

Wat heb je nodig voor ongeveer 25 cakepops?

o   120 gram roomboter

o   175 zelfrijzend bakmeel

o   200 gram suiker

o   130 ml melk

o   2 eieren

o   2 theelepels vanille extract

o   1 thee lepel rode kleurstof

o   300 gram witte chocolade

o   Toppings naar keuze!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, er zijn 2 simpele manieren om cakepops te maken; met een cake pop ijzer (lijkt op een tosti ijzer maar dan voor cakepops) of door ze te kneden met je handen. In dit artikel zal ik de focus leggen op het zelf maken van de cakepops, ervan uitgaande dat niet iedereen in het bezit is van zo’n hip apparaat.

Zo maak je de cakepops

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zorg dat de boter op kamer temperatuur is en meng dit met de suiker. Doe dit met een mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu een voor een de eieren toe en wacht tot de vorige is opgenomen in de mix. Voeg hierna het meel, de melk en de rode kleurstof toe. Mix dit opnieuw op middelhoge snelheid. Giet het gehele beslag in een cakevorm en bak de cake zo’n 45 minuten op 180 graden in de oven.

Nu komt het gedeelte waar je heerlijk vies kan worden. Laat de cake eerst goed afkoelen. Hierna haal je de cake uit de cakevorm en ga je de cake helemaal verkruimelen in een nieuwe kom. Hierna rol je nieuwe cake balletjes en leg je deze op bijvoorbeeld een bakplaat. Deze plaat leg je vervolgens in de koelkast voor een uurtje.

Hierna kan je beginnen aan het leukste gedeelte; het decoreren van de cakepops! Dit kan op elke mogelijke manier. Ik heb ervoor gekozen witte chocolade te smelten en daarna de cakepops (die je op een lolly stoktje duwt) in de chocolade te dippen. Wanneer de chocolade een klein beetje harder begint te worden kan je de toppings erop ‘plakken’. Ik gebruikte van alles wat ik nog in huis had zoals kokossnippers, hartjes, en wat roze glitter.

Dan laat je ze goed drogen (halfuurtje) en dan kan je los.
Voor alle recepten klik hier.