Café Visser

Sinds een paar weken zijn ze open, Café Visser aan de mooie Lindegracht midden in de Jordaan. Wij werden gelijk enthousiast van het verhaal achter deze leuke tent want Café Visser wordt namelijk gerund door de knappe zussen Marlous en Lianne. Bij binnenkomst werden we hartelijk door ze ontvangen. Nadat ze ooit beide de hogere hotelschool hadden afgerond, verloren ze elkaar op werkgebied zo’n 15 jaar uit het oog. De droom om ooit toch samen iets in de horeca te beginnen groeide, en zo ontstond Café Visser. Twee zussen die gewoon hun eigen tent openen aan één van de leukste grachten van Amsterdam, zo cool!

Allday eetcafé met een hippe twist
Café Visser

Zelf omschrijven ze het Café als een eetcafé waar je de hele dag terecht kunt voor eigenlijk alles waar je zin in hebt. Of het nu koffie, ontbijt, taart, lunch of een borrel met lekkere hapjes is… Maar vaak vind ik het woord eetcafé zó niet passen. In mijn hoofd is een eetcafé een beetje een ouderwets, bruin café waar je vette uitsmijters kunt bestellen met een glas melk en zwarte koffie. Niks American pancakes, haver latte’s of granola met yoghurt. Maarrrrr hier kan dat dus wel!

Café Visser; klein maar fijn
Café Visser

De ruimte is klein, maar sfeervol ingericht. De grote bar waar je bij binnenkomst gelijk tegenaan loopt straalt veel warmte uit, je voelt je er gelijk thuis. Wij kunnen ons zo voorstellen dat het heerlijk is om hier aan het einde van de middag met een wijntje en een lekker borrelhapje (denk aan: flammkuchen met geitenkaas, bitterballen van Holtkamp, yes!) aan de bar te hangen. Zelf kwamen wij de lunch uitproberen. De kaart is niet super uitgebreid, maar er is wel voor ieder wat wils. Ze hebben er verschillende soorten koude sandwiches, gegrilde sandwiches, salades en een paar specials. Wij gingen voor de burrata en de club sandwich met kip. De burrata werd geserveerd met kleine tomaatjes, pijnboompitten, pesto, verse basilicum en vers brood met boter. Mega lekker, precies zoals een burrata hoort te zijn en de pesto die er bij zat was top. De clubsandwich met kippendij, bacon, gekookt ei, tomaat, sla en mosterdmayo was ook heerlijk en tevens ideaal als katerfood na een gezellig avondje stappen. Ander fijn detail, de koffie die ze schenken is van Bocca en erg lekker!
Café Visser

Kortom, Café Visser is de ideale plek voor een lekker ontbijtje, goede lunch of een borrel aan het einde van de middag middenin het centrum! Heb je trek gekregen na dit stukje? Meer informatie vind je op hun website hier. Ze zijn geopend op maandag, woensdag, donderdag en zondag van 8:00 tot 18:00 u en op vrijdag en zaterdag van 8:00 tot 19:00.

Na een stevig ontbijt bij Visser shoppen en lunchen in de 9 straatjes? Check de tips!