Cafe Nieuw Amsterdam

Het West Indisch Huis met voormalig wijnlokaal Stuyvesant werd tot deze week verbouwd tot Cafe Nieuw Amsterdam. Een nieuwe en bijzondere plek middenin het hart van Amsterdam waar je vanaf 22 oktober terecht kunt voor ontbijt, lunch, borrel en diner.

Cafe Nieuw Amsterdam

De afgelopen weken is er keihard gewerkt om Cafe Nieuw Amsterdam om te toveren tot een eetcafé waar je de sfeer van een oud Amsterdamse kroeg echt kunt voelen. Nostalgie zonder echt oubollig te worden. Om een plek te creëren waar je met vrienden een goed getapt biertje drinkt of een lekker broodje bal eet. Maar waar je ook elke dag vanaf 10 uur terecht kunt voor een hipster havermelk flat white of een goede lunch. Oud Amsterdam meets Nieuw Amsterdam, Snap je ‘m?
Cafe Nieuw Amsterdam

West Indisch Huis de thuisbasis van Cafe Nieuw Amsterdam

Dit pand zal worden gebruikt voor evenementenverhuur, catering en restaurant en is voor Teun een droom die uit komt. Bijna iedereen kent het West Indisch Huis als locatie, maar bijna niemand is er ooit binnen geweest. Daar willen ze verandering in brengen. Ze willen van deze prachtige centrale verbindingsplek tussen Oost en West met ‘Nieuw Amsterdam’ een ontmoetingsplek worden voor de echte en elke Amsterdammer.
Cafe Nieuw Amsterdam

Lunchen op z’n Mokums

Waar we tegenwoordig in Amsterdam overal gepocheerde eieren, American fluffy pancakes, avocado toast en vegan frittata’s op het menu zien staan, gaan we in Cafe Nieuw Amsterdam gewoon lekker een broodje eten op z’n Amsterdam. Heerlijk back to basic maar zeker niet minder lekker. Oud Hollandsch, daar houden we toch gewoon van. Op het menu staan heerlijke broodjes die je tot voor kort nog alleen bij broodjeszaken of slagers kon halen maarn nu kan je daar ook gewoon gezellig mee lunchen. Love it.
Op de menukaart staat een broodje halfom met Pastrami, kalfslever, zuurkool, Amsterdams zuur, mosterd en mayo (7,50euro) maar ook een broodje huisgemaakte filet americain, een broodje ossenworst met bosui, Amsterdams zuur en grove Zaanse mosters. Een klassakier op de kaart is een broodje bal van oma. Ook het ordinaire ‘broodje ‘kaas’ staat op het menu maar dan een beetje gepimpt anno nu met avocado, sla, tomaat, roomboter en heerlijk pittige oude Middenbeemsterkaas. Het broodje zalm wordt stiekem geserveerd met een perfect gepocheerd eitje, maar er staat ook een tosti op het menu, een broodje kroket en een flinke uitsmijter. De meeste gerechten of broodjes zijn tussen de 7 en 10 euro dus niet zo duur als we van Amsterdam gewend zijn. Borrelen of een hapje eten kan je hier trouwens ook heel goed, benieuwd naar het volledige menu? Klik hier.

Een stukje geschiedenis

De historie van het West Indisch Huis gaat helemaal terug naar de 17e eeuw waarin Peter Stuyvesant, één van de bevelhebbers van de West-Indische Compagnie, opdracht gaf tot de bouw van het fort Nieuw Amsterdam. Dit fort werd later New York en nu, ongeveer vierhonderd jaar later, biedt dit prachtige monumentale pand ruime vergaderzalen, goede catering én een Café Restaurant. Cafe Nieuw Amsterdam is oud in een nieuw jasje en open voor iedereen.

Ik ga hier heel snel een broodje eten dus foto’s en volledige review volgen snel!
Ondertussen meer weten? Klik hier voor de website. Photocredits Nieuw Amsterdam Facebook.

Op zoek naar een gloednieuwe borrel hotspot in Oost? Brouwerij de Eeuwige jeugd opende vorige week een niet normaal cool café. Echt een mega must go! Check alle ins en outs daarover hier.