Bugs Bagel

Voor mijn blog drink ik dagelijks op allerlei soorten plekken koffie. Goede koffie, slechte koffie, koffie met soyamelk of havermelk of misschien wel amandelmelk. Koffie gezet op super de luxe wijze of gewoon uit met een filter. Voor de lijst met de leukste koffietentjes in Amsterdam moet je hier zijn, maar 1 staat er niet op. En dat is de Bagels & Beans. Normaal ben ik niet zo van dit soort grote ketens, maar over de Bagels & Beans mag je zeggen wat je wil maar ze hebben de aller aller lekkerste soya én matcha latte’s van de wereld. Maar wat ze daar sinds kort ook hebben…. De Bugs Bagel. Ieks.
Bugs Bagel

Ik ben dol op de koffie van de Bagels & Beans

Ik vond bagels vroeger eigenijk altijd ruk. De bagels zijn heerlijk maar ik vind het erg duur en vaak heb ik gewoon nog trek. Tja, het blijft een broodje met een gat… Daarbij ben ik niet echt fan van dit soort ketens maar ik moet bekennen hun koffie is en blijft toch wel één van de lekkerste. Vind ik dan. Oh, en hun dadeltaart. Die is echt to die for.
Bugs Bagel

Bagels & Beans Ruyschstraat

Ik heb het geluk dat ik een van de aller beste Bagels en Beans zaken blakbij mij in de straat heb zitten. Waarom dit een van de beste van Nederland is? Simpel. Alles klopt. De eigenaren hebben echt hart voor de zaak. Ze draaien dagelijks zelf mee en dat verschil merk je gewoon. Het personeel is attent, goed, snel en behulpzaam. Vaak zie je filialen waar hippe leuke schoolmeisjes de zaak draaiende houden en dat verschil merk je echt. De Bagels&Beans op de Ruyschstraat voelt als onze tweede huiskamer. De sfeer is er goed, het eten altijd perfect verzorgd en nooit is iets teveel gevraagd. Ik ben zo’n zeikerd die bij een koffie verkeerd weer andere zoetjes wil dan bij een matcha latte en stuk voor stuk weten ze exact hoe en wat. Over deze Bagels dus geen kwaad woord.
Bugs Bagel

Nieuw menu met bugs

De Bagels & Beans gaat goed met de tijd mee. Wie denkt dat je hier nog steeds alleen maar bagels kunt halen is hier al veel te lang niet geweest. Het menu is uitgebreid met yoghurt met fruit en superfoods, havermoutpapjes, salades en zelfs kroketjes met truffelmayo. Yum. Maarrrr…. sinds kort staat er ook iets heel anders op het menu. De Bugs Bagel. Jakkes.
Bugs Bagel

De Bugs Bagel

OH EM GEE. Ik zit altijd kokhalzend voor de tv tijdens de eetproef bij Expeditie Robinson en nu staat er een BUGS BAGEL op het menu bij de Bagels & Beans? Gatver! Maar toch kon ik het niet laten… Ik moest ‘m bestellen. Vooraf werd verteld dat je alles gewoon op kon eten, alleen dat je bij de sprinkhaan even de vleugels en het kopje eraf moest trekken. Oké. Ik heb nog niet ontbeten. Pffff. Hoezo moet ik altijd zo stoer doen. Eerlijk is eerlijk, de bagel ziet er gewoon mooi en lekker uit alleen die op een soort van gedroogd vissenvoer lijkende en misselijkmakende wormen en maden erop maken ‘m nét even anders dan een gewone bagel met humus en avocado. Maar goed. Tanden erin en gaan. En wat blijkt? Het is MEGA lekker. Geintje. Nee het is niet mega lekker want het idee blijft goor, maar het is zoooooveel minder smerig dan ik ooit had gedacht. Eigenlijk proef je het nauwelijks. Het heeft een beetje een crunchy bite maar door de avocado en de lekkere bagel stoort het totaal niet. En als je ze ‘los’ eet dan heeft het nog steeds niet echt een onwijze smaak. Het is meer het psychische gedeelte dat het idee gewoon goor is maar eigenlijk smaakt het nergens naar. En als ik het dan toch moet omschrijven is het een beetje alsof je op een knapperig stukje karton kauwt. That’s it. Het viel mij dus alles mee.

Wil jij de Bugs Bagel ook testen?

Dat kan! Hij staat sinds een aantal weken bij alle zaken op de kaart. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties dus laat vooral een comment achter of stuur een foto door! Mocht je zeven euro voor een experimentje een beetje te duur vinden (wat ik snap) dan kan je voor slechts één euro ook wat bugs los in een klein bakje bestellen. Leuk om je vriendin mee gek te maken…

Benieuwd naar het filmpje wat ik maakte voor Metro? Check ‘m hier.
Bugs Bagel
Coverphoto; partner in crime Vincent van Dordrecht.
Meer info over Bagels & Beans klik hier.