Nacht op de Gracht, Bluebirds’ pop-up hotel

De Amsterdamse grachtengordel, niet voor niets staat het in de UNESCO Werelderfgoedlijst te pronken. Waar je normaal al slenterend over de toeristen valt, is het nu rustiger dan ooit. Het ultieme moment om nóg meer van de schoonheid te genieten. Dit bracht yoga- en meditatiestudio Bluebirds, het rustpunt in de normaal o zo hectische Prinsengracht, op een idee. Een lumineus idee. Voor enkele weken openen zij hun deuren voor Nacht op de Gracht. Overnachten in een pop-up hotelkamer aan de Prinsengracht. 

Staywhut?!

As we speak neemt het aantal vluchten naar internationale bestemmingen toe, maar als COVID-19 wereldwijd weer aantrekt, haalt de overheid je niet op. Het gros van de Nederlanders wil het risico niet lopen, en gaat dit jaar voor een…staycation! De een ziet het als rundum hause rondhangen tijdens de zomervakantie. De ander ziet het als vakantie vieren in eigen land of stad. Wij gingen voor de laatste variant. De locatie? Nacht op de Gracht.

Ultiem uittunen in eigen land / stad

Even geen ‘drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot’ of urenlang wachten op Schiphol, maar gewoon op de stalen ros richting Bluebirds. De afgelopen maanden was het er rust. Yoga- en meditatielessen konden niet doorgaan, coachingsessies werden gecanceld en ook de massageruimte ging stofhappen. Dat. Moest. Anders. Dit bracht de green-minded founders Lenneke van Ingen en Aniek Bengevoord op het idee om de coachingruimte tijdelijk voor een ander doel te gebruiken: exclusieve hotelkamer aan de gracht. Gewoon om zo nog net even wat extra te kunnen genieten van de rust in de stad. En zo geschiedde.

Nacht op de Gracht privé yoga Bluebirds

Nacht op de Gracht: één-kamer boutique hotel

Om de kamer de echte hotelfeeling mee te geven, is Bluebirds de krachten gaan bundelen met luxe beddengoed- en handdoeken brand Four Leaves en interieurlabel Robuust Amsterdam. Een mix van prachtige merken die er samen in zijn geslaagd dat relaxte even-weg-in-eigen-stad-gevoel te creëren. De knappe kamer is van alle zen-gemakken voorzien; een heerlijk matras van Bedzzzy, het nodige leesvoer, wierook en een boxje waarop je voor het slapen gaan Yoga Nidra kan afsluisteren (een aanrader!). Eventueel kan je je verblijf uitbreiden met een ontspannende massage of privé yogasessie. En als je dacht dat je alleen de pop-up hotelkamer voor een nacht in je bezit had, dan zit je er goed naast. Je bent namelijk voor even de eigenaar van het volledige Bluebirds-pand. De koning te rijk. Alsof je te laat een winkel hebt verlaten, en na sluitingstijd bent blijven rondhangen. Fan-tas-tisch!
Nacht op de Gracht Bluebirds
Of we er dan zijn? Nee hoor, ‘s ochtends vroeg krijg je een overheerlijk wakey-breaky van eigenaresse Aniek. Croissants, verse jus, yoghurt met fruit, koffie / thee, de ingrediënten voor een lekker begin van je dag.
Zie je zo’n Nacht op de Gracht wel zitten? De kamer à €129,- inclusief ontbijt is slechts t/m 22 juli boekbaar, dus go go go. Klik hier en boek deze exclusieve ervaring.
Nighty night!
Nacht aan de Gracht
Prinsengracht 493, Amsterdam