Best restaurants Zeeland

Zodra je Zeeland binnenrijdt word je overspoeld met een vakantiegevoel. Of de zon nou schijnt of niet. Zo groen, helemaal in bloei, overal vrolijke koeien in de wei of tegenwoordig lama’s. Het strand, de vishuisjes en de wapperende vlaggen. Zeeland is en blijft een heerlijke plek. Je kunt hier zoveel doen en heel goed eten. Mijn grote favorieten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet;

Best restaurants Zeeland
Best restaurants Zeeland

Best restaurants Zeeland – De Houtzaagwerf

De Houtzaagwerf is mijn grote favoriet. Het is totaal niet fancy, heel laidback, een beetje kneuterig vertelde een local mij, maar ik vind dit dus helemaal de bom. De naam zegt het al, het is een oude Houtzaagwerf en dat zie je letterlijk aan alles nog af. Maar tegenwoordig serveren ze hier de heerlijkste gerechten en brouwen ze hun eigen bier.
Best restaurants Zeeland

In de tuin lopen kippen en hanen rond, er hangt een grote schommel aan een oude boom en overal staan tafeltjes en stoelen. ‘S zomers is het hier net een paradijsje, maar zelfs in de hele vroege lente, als nog niet alles in bloei staat is het hier heerlijk toeven. De keuken gaat open om vijf uur, maar daarvoor kan je hier al heerlijk borrelen.
Best restaurants Zeeland

Wij gingen voor oesters, coquilles, Hollandse garnalen en een charcuterie plankje. Dat was allemaal heerlijk en werd heel mooi geserveerd. Allemaal verschillende, maar oh zo leuke bordjes, mooie en met liefde gemaakte slaatjes erbij en veel vrolijke kleuren op je bord. Hier eten is een feestje! Daarna namen we vis en een portobello met feta en ook de hoofdgerechten waren helemaal top. Als toetje een stukje huisgemaakte boterkoek en koffie en wij waren helemaal voldaan en gelukkig.

Best restaurants Zeeland – Seafarm
Best restaurants Zeeland

Seafarm is een mooi restaurant in de Jacobahaven waar je heerlijke en kakelverse vis kunt eten. Bij binnenkomst staat er een enorm aquarium met de mooiste kreeften en krabbel en aan de bar kan je zo je eigen oesters uitkiezen. Ze serveren enorme plateaus fruits de mer, kreeften, garnalen, krabben en tong. Wij namen die laatste en dat was zeker geen verkeerde keuze. Prachtig gebakken en heerlijk van smaak. Een groot bord friet erbij en iedereen smulde. Yuki was nooit zo’n viseter maar dat gaat de laatste tijd steeds beter en deze tong ging erin als chocola. Ook Ravi, met zijn nog maar net 7 maanden at een flink stuk tong. Zo leuk als de kids zo lekker mee kunnen eten. Seafarm is toch wel een redelijk chique zaak, maar kinderen zijn zeker welkom. Er zijn kinderstoelen, er worden kleurplaten en kleurtjes uitgedeeld en met lekker weer kunnen de kids buiten spelen en rondrennen.
Best restaurants Zeeland

Best restaurants Zeeland – De Dam
Best restaurants Zeeland

De Dam is een enorm strandpaviljoen aan de Vrouwenpolder waar je hoog en (meestal) droog zit het hele jaar door! Ze hebben een glazen wand tegen de wind (Want die kan soms enorm waaien) en een gigantische speeltuin waar je op uitkijkt. Ideaal dus als je met kids bent. Er is binnen en buiten genoeg plek en als je wil kan je je drankje en hapje ook meenemen het strand op. Om de speeltuin heen staan bankjes en er is een soort van houten tribune gebouwd waar je lekker op kunt zitten en uit kunt kijken over de zee en je spelende kinderen. Wat wil je nog meer. Lekker eten. Nou dat zit hier ook wel snor. Wij namen kroketten op brood, Ijwitjes en Yuki een tosti en verse jus. De tosti was echt onwijs lekker (ik had bijna spijt dat ik die niet had genomen) maar ook de broodjes kroket waren goed. Zelfgemaakte mosterd, goed gebakken kroketten en vers brood. Zelfs de side salad, die meestal bij strandtenten niet eens het overpeinzen waard zijn, was heerlijk!
Best restaurants Zeeland

Het Kaslokaal
best restaurants Zeeland

Nog zo’n geweldige plek voor met kids, maar zeker ook perfect zonder kids. Het Kaslokaal is een theetuin gebouwd in een voormalige tuinderskas. Ze hebben een prachtige bloementuin waar kippen rondlopen en de kids kunnen rondrennen en spelen. In de tuin staat ook een speelhuisje waar de kleintjes zich kunnen vermaken terwijl de ouders genieten van hun thee en taart. Jaap en Daniëlle Korshuize (vader en dochter) runnen Het Kaslokaal vol liefde en zorgzaamheid. Het is echt een plek waar iedereen zich welkom voelt en waar mensen kunnen genieten van de producten die ze met liefde hebben verbouwd en bereid. Heel bijzonder! In de voormalige kwekerij, komen planten perfect tot bloei en hier kweken ze tomaten, aardbeien, asperges, aubergines en nog veel meer. Achter in de tuin ligt de moestuin, waar onder andere aardappels en pompoenen groeien. Het menu wordt bepaald door de tuin, de seizoenen en de omgeving. Zo houden ze wat uit de keuken komt vers, lokaal en gevarieerd. Meer weten over Het Kaslokaal? Klik hier. Adres: Noordweg 33a, 4356 EB Oostkapelle.
best restaurants Zeeland

De Juf in Middelburg
best restaurants Zeeland

Je Juf in Middelburg is dé plek voor een ontbijt, lunch of taartje of je nu met of zonder kids bent. Het is een mooi, knus en gezellig zaakje met de aller lekkerste baksels en broodjes ever. Elke dag zijn ze vanaf 08:30 open alleen op zondag pas om 10:00 uur. Ze hebben een klein speelhoekje voor kids, heerlijke high tea’s, goddelijke scones, goede koffie, wentelteefjes, gepocheerde eieren, brownies, bananenbrood, kokosmacronen,tosti’s, broodjes zalm, kip en rosbief. Alles wordt biologisch en lokaal ingekocht en zoveel mogelijk zelf gemaakt. Ben je in Zeeland dan mag je De Juf op het Damplein in Middelburg echt niet overslaan! Meer weten over De Juf? Klik hier voor de website.
best restaurants Zeeland

Zin in kibbeling? Volgens de locals moet je die eten bij Proef Zeeland. Dat zit naast Neeltje Jans dus dat kan je mooi combineren. Ga je een dagje naar Domburg? Dan is De Visbar leuk om te eten, de Domburgsche bier en Melksalon.
Meer weten over ons weekend Zeeland? Of over onze accomodatie? Klik dan hier voor alle Zeeland tips.