Best restaurants Venetië

Aangezien ik dol ben op Italiaans eten en ik in Venetië écht niet bij tourist traps wilde belanden schakelde ik een aantal hulplijnen in in de vorm van locals. Want wie kan je dit soort tips beter krijgen dan van de mensen uit de stad zelf. Via via kreeg ik wat lijstjes door en van onze local guide van With Locals Giada kreeg ik ook nog wat goede tips. Al met al een hele lijst en aangezien we er maar twee dagen waren heb ik nog niet eens de helft kunnen doen maar ik heb de beste voor je op een rijtje gezet.

Best restaurants Venetië

Weekend Venetië

Eten in Venetië

De Italiaanse keuken is één van mijn favorieten en je kan hier dan ook heel goed eten. Wist je trouwens dat Venetië ook een soort Spaanse tapas heeft? Dit noemen ze cichetti. Deze kleine hapjes worden overal in wijnlokalen of Italiaanse barretjes geserveerd. Denk aan kleine bordjes met ham, Italiaanse kaas, hapjes met vis etc. Mocht je slechts één avond in Venetië zijn ga dan absoluut bij de Italiaanse lokale ‘Italiaan’ eten A La Madonna. By far mijn favoriet.

A La Madonna
Best restaurants Venetië

Mijn grootste favoriet in Venetië is A La Madonna. In een zijstraatje vlakbij de Rialto brug en echt traditioneel Italiaans. Geen opsmuk, poespas of gedoe maar gewoon tussen de locals heerlijk Italiaans eten. Reserveren is trouwens wel handig aangezien er soms rijen voor de deur staan, maar het is een redelijk grote zaak dus vaak wel een plekje. Op het menu staan heerlijke antipasti, pasta, vis, risotto en ze hebben echt goddelijke tiramisu. De bediening bestaat vooral uit oudere Italiaanse heren die je met liefde in de watten leggen. De sfeer is gezellig, warm en de service uitstekend. Echt een aanrader!
Best restaurants Venetië

La Zucca
Best restaurants Venetië

Zucca zit aan een pittoreske gracht en heeft een piepklein terras. Het is één van de ‘hippere’ Italiaanse restaurants en ze zijn een tikkeltje snobby, maar je zit hier (vooral buiten) heel erg leuk en het eten is erg goed. Hier eet je Italiaans met een moderne twist en reserveren is een absolute must.
Best restaurants Venetië

Bistrot de Venise
Best restaurants Venetië

Bistrot de Venise zit in het hartje van Venetië en heeft een lang, smal terras waar allemaal netjes gedekte tafeltjes staan. Hier staan allerlei traditioneel Venetiaanse specialiteiten op het menu afgewisseld met de wat bekendere Italiaanse gerechten. Super goede bediening, een tikkeltje chique en voor de lunch een echte aanrader omdat je hier lekker beschut even kunt uitrusten.

Pomodororosso
Best restaurants Venetië

We kregen als tip van een local dat mocht je even niet zo snel een lekker tentje kunnen vinden je altijd bij Pomodororosso aan kunt schuiven. Dit is weliswaar een keten, maar deze keten werkt met alleen maar verse, Zuid Italiaanse gerechten en bakken de pizza’s zoals ze in Napoli doen. Want voor pizza hoef je in Venetië niet te zijn. Dus een goede tip, Pomodororosso zit in zowat elke Italiaanse stad en ondanks dat dit een keten is serveren ze (volgens de locals) echt goed Italiaans eten. Ik ben er zelf geweest om dit te testen en ik kan niet anders zeggen dan dat de pizza heerlijk was. Ze hebben trouwens zelfs pizza’s met volkoren bodem.

Suso
Best restaurants Venetië

Ik heb in drie dagen wel zeven ijsjes gegeten maar de aller aller lekkerste ijs was dat van Suso. Ze hebben een salon vlakbij de Railto brug en buiten het feit dat ze allerlei bijzondere smaken hebben zoals caramel zeezout hebben ze het beste traditionele ijs. Chocolade (ook in vegan variant) pistache, bosbessen, tiramisu en nog veel meer. Sla deze tip op en haal je ijsje hier, wedden dat je geen spijt krijgt?

Best restaurants Venetië
Processed with VSCO with f2 preset

Andere leuke zaken en hotspots zijn:
Best restaurants Venetië

De rooftopbar van het Giudecca Hilton hotel
Enoiteca Mascareta tapas bar en gin tonics bar in klein verscholen straatje
Belmond hotel Cipriani
Hilton Molino hotel aan de overkant met zwembad
Al Mascaron echt Venetiaans tentje
Hotel Danieli op dakterras eten
Al Giardinetto sa Severino
Trattoria o forni
Gelato di natura
Al Tomin beste Chiccetis

Wil je meet Venetië tips? Check dan hier alle info die je moet hebben voor een fantastisch weekend Venetië.