Best restaurants München

Na een weekje skiën in Arosa pauzeerden wij tijdens onze roadtrip in het mooie München. Geen idee wat ons te wachten zou staan en hoe leuk kan zo’n spontane actie uitpakken. München heeft ons zo verrast. Wat een prachtige stad, wat kan je hier goed shoppen, wat hebben ze een fantastische hotels en wat kan je hier lekker en hip eten.

München blijkt bekend te staan als de lifestyle hoofdstad van Duitsland maar ik had werkelijk geen idee. Er zijn veel internationaal erkende restaurants en veel high end hotspots. Daarom is München dus de ideale bestemming voor een shop en culinaire citytrip. Nog een leuk weetje, “onze” IZAKAYA heeft daar net een nieuwe zaak geopend.

Voor iedereen die een leuk weekendje weg wil en geen zin heeft om te zoeken naar het perfecte restaurant hier een lijst met 5 mega vette hotspots. Ben je toevallig van plan om Oktoberfest te vieren en wil je dat in stijl afsluiten? Check dan deze hotspots!

Best restaurants München
Best restaurants München

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar
Het nieuwe IZAKAYA zit in het nieuwe Roomers designhotel (dat ontworpen is door Concrete Amsterdam) en waar wij toevallig ook sliepen toen. Je kunt hier geniten van de heerlijkste Japanse hapjes en sushi zoals je van IZAKAYA gewend bent. De zwarte 360° bar met onyx zwarte lijst en marmeren top biedt de perfecte plek om eens even heerlijk weg te dromen met een cocktailtje of een exclusieve sake.

Adres; Landsberger Str. 68, München
Best restaurants München

Katopazzo
Katopazzo is een hip restaurant met een  Zuid-Amerikaanse menu dat is samengesteld door een Michelin-sterren chef. Klinkt goed! Deze chef staat ook bekend om zijn ‘healthy bowls’ en zoals je aan de foto’s kunt zien moet dit helemaal top zijn. De zaak zelf is hip, stoer en knus. Een beetje de Bar Bukowski / Louie Louie vibe en inrichting. Nog een pluspunt; ‘s avonds verandert het restaurant in een bar en kun je lekker dansen.

Adres; Amaliënstraße 87, München (photocredits Katopazzo Facebook)
Best restaurants München

Brenner

Brenner zit aan de chique Maximilianstraße staat en hier staat alles in het teken van culinair genot. Het is een beetje een mix van landelijk en ultramodern en dat maakt het zo bijzonder. Het restaurant en de sfeer heeft een beetje wat weg van Rijsel en eten schijn je hier te kunnen als de beste.

Adres; Maximilianstraße 15, München (Photocredits Brenner)
Best restaurants München

Goldene Bar
Zin in cocktails en cultuur? Ga dan naar de enorm populaire Goldene Bar. Deze cocktailbar bevindt zich in het tentoonstellingsgebouw Haus der Kunst aan het begin van de Engelse Tuin. De bar ademt historie, cultuur en ambacht. Met een snufje hipster vintage is dit het helemaal dus.

Adres; Prinzregentenstraße 1, München (Photocredits Goldene Bar)

Atelier

Dit twee Michelin-sterren restaurant is een eerbetoon aan internationale gastronomie die de luxe en smaakvolle flair van een creatieve en inventieve keuken combineert met een intieme sfeer. Dat is een hele mond vol en je moet er van houden maar volgens de cijfers en prijzen die dit restaurant gewonnen heeft is dit het helemaal voor echte fijnproevers. Ik neig misschien eerder naar een gezellige schnitzel hipster hotspot maar een beetje afwisseling is ook leuk.

Adres; Promenadeplatz 2-6, München (Photocredits Atelier)
Best restaurants München

Zin in iets minder fancy gedoe maar wil je wel lekker en gezellig eten? De locale hotspot in München is Spezl Wirtschaft. Hele lekkere schnitzels, gin tonics en leuke muziek. Nog een hotel nodig? Hotel Luis is super gaaf en Hotel Cortiina kan ik ook zeker aanbevelen. Kijk hier voor al mijn München tips op een rij.