Best Hotels Marrakech

Marrakech heeft een enorm breed aanbod aan hotels. Van peperdure, gigantische paleizen tot kleine, knusse riads verborgen middenin de medina. Het zijn er zoveel dat je gewoon nauwelijks kunt kiezen. Ik selecteerde een aantal geweldige hotels waarvan ik zeker weet dat als je hier een kamer boekt je een top verblijf zult hebben.

Best Hotels Marrakech
Best Hotels Marrakech

La Sultana

Hotel La Sultana is een van de mooiste en meest bijzondere hotels in Marrakech. Aangezien dit een van de weinige of officieel de enige is die daadwerkelijk in de Medina ligt. De meest ideale uitvalsbasis dus. Want vanuit het hotel loop je zo de stad in en je hebt eigenlijk geen taxi of tuktuk meer nodig.

Het hotel heeft 28 adembenemend mooie kamers, een schitterend rooftop restaurant en een heerlijk verwarmd zwembad. Een mooie hamam, geweldige service en de hele sfeer en vibe die er hangt is gewoon magisch. Het is zeker niet goedkoop maar als je hier verblijft dan ben je wel direct van alle gemakken voorzien. Benieuwd naar de prijzen en foto’s? Klik hier.
Best Hotels Marrakech

El Fenn

El Fenn heeft wat weg van La Sultana, maar El Fenn is een stuk hipper en cooler. La Sultana is traditioneel, Marrokkaans en het ademt cultuur en geschiedenis waar El Fenn felgekleurde muren heeft en vol hangt met hippe kunst. Qua opbouw lijkt het op La Sultana omdat het hotel bestaat uit allerlei verschillende etages met elk een eigen stijl, sfeer en kleur. Ze hebben ook een fantastisch rooftop restaurant en verschillende zwembaden. El Fenn is cool, hip en super stoer en op de begane grond lopen schildpadden rond. Photocredits en meer info klik hier. Boeken? Check hier de rates.
Best Hotels Marrakech

Riad BE

Riad BE is de Instagram sensatie van dit moment en niet geheel onterecht. Dit kleinschalige hotel wordt met liefde en passie gerund en over elk detail is nagedacht. De kamers zijn mooi, schoon en ruim en de service is perfect. Riad BE is een paradijs op aarde en voor 100 euro per nacht boek je hier al een kamer. Photocredits en meer info klik hier. Wil je boeken? Dat is mega lastig want altijd als ik check is het uitverkocht maar wie weet heb je gelukt. Klik hier voor de link.
Best Hotels Marrakech

La Mammounia

Dit is een van de grootste en mooiste hotels van Marrakech en tevens ook bijna onbetaalbaar. Het hotel heeft meer weg van een paleis en mocht je uitgebreid willen brunchen op zondag dan kan je hier voor 130 euro per persoon aan het zwembad je tegoed doen aan al het lekkers van de wereld. Van kreeft en sushi tot de mooiste taartjes, broden, kazen, fruit, vlees, vis, salades en nog veel meer. Wil je ook in het zwembad? Dan moet je ook daarvoor nog een ‘dagpas’ aanschaffen voor 50 euro.
Best Hotels Marrakech

Riad Jardin Secret

Een andere prachtige Riad is de Riad Jardin Secret. Wederom een sprookje achter een nietszeggende deur. Le Jardin Secret blijft voor heel veel toeristen super secret want dit hotel is alleen toegankelijk voor gasten. Waar je in andere hotels zoals El Fenn en La Sultana als niet gast wel kunt reserveren voor het diner of een lunch kan dat hier niet. Jammer! Photocredits en meer info klik hier.

Wil je naar het aller aller dikste en duurste hotel van heel Marokko? Dan moet je heel diep in de buidel tasten… Maar het is naar het schijnt elke euro meer dan waard want het Royal Mansour is het summum van het summum.
Best hotels Marrakech

Andere prachtige hotels in Marrakech die ik kan aanbevelen zijn:
Le Jarins De La Koutoubia
L’oriental Medina Riad & Spa
Riad 72
Riad Les Yeux Bleus

Klik hier voor alle Marrakech tips.