Bar Do Amsterdam

Bardot Amsterdam opende een tijdje geleden aan de Vijzelgracht 35 in Amsterdam Centrum. Helaas moesten ze na een aantal weken de naam veranderen van Bardot naar Bar Dó maar what’s in a name. Heel relaxed vind ik het dat er nu ook in het centrum wat meer goede hotspots komen voor locals als wij en niet alleen maar toeristen tenten. Metropolitain en Tinner zijn al favoriet in deze hood maar Bar do Amsterdam gaat zeker in de centrum top komen. Waarom? Dat lees je hier.
Bardot Amsterdam

Bar do Amsterdam

Ik vind de zogenaamde all day hotspots sowieso de fijnste. Geen gedoe met openingstijden of moeilijk kijkende chefs als je na twaalf uur nog iets van de ontbijtkaart zou willen bestellen. Gewoon de hele dag open, lekker overzichtelijk en dus altijd tijd voor een bezoekje. Omdat ik vaak in de horeca werk zijn dit soort zaken ook heel handig. ‘S ochtends beginnen met je mail, een paar bakken koffie en een lekker ontbijtje en dan doorknallen tot na de lunch. Afspreken voor een borrel en wie weet zelfs nog blijven hangen voor het diner. Ideaal.
Bardot Amsterdam

Op het menu bij Bar do Amsterdam

Op het menu staan volkoren pizza’s zoals die van Marathonweg. Gepocheerde eieren en yoghurt met fruit en granola voor het ontbijt. Vet leuk detail; ze serveren bij Bar do ook zogenaamde ‘Cerial Killers’ en dat vind ik dus echt te gek. Je kunt kiezen uit Smacks, Frosties en Rice Krispies met melk, sojamelk of amandelmelk. Sorry als je mega brak en dorstig bent dan is dit toch helemaal relaxed om mee te ontbijten? Maar voor de stevige trek hebben ze ook mega goede tosti’s zoals een tosti met avocado en oude kaas, ei en tomaat of een tosti met biet en geitenkaas. Broodjes met ossenworst hmmmm en  sandwiches met gerookte makreel, tartaar van ossenworst met mayo en een hardgekookt eitje erop, broodjes vitello tonato en een rits gezonde sappen en juices. Uiteraard is er ook gedacht aan cake en koek en hebben ze bananenbrood, French toast gemaakt van suikerbrood (winning), brownies en croissantjes op het menu. Voor de lunch en het diner of de borrel serveren ze bowls met sriracha tofu, biefstuk en gerookte zalm, een soepje en wat side salads. En dus pizza’s met truffel, vitello en wat pasta’s. Klinkt mij allemaal als muziek in de oren.

Borrelen bij Bar do Amsterdam

De borrelaar zit hier trouwens ook helemaal goed, want naast een pizzaatje om te delen bij de eerste pilsjes hebben ze een borrelkaart waar iedereen blij van wordt. Ouderwetse bitterballen, garnalen kroketjes, bier bitterballen, kip gyoza’s en vegetarische empañada’s, Amsterdamse planken vol oude kaas, zuur en ossenworst en uiteraard brood met dips en olijfolie. Wij bestelden van alles wat, maar als ik het de volgende keer voor het zeggen had zou ik sowieso de plank nemen met garnalen kroketjes en loempia’s want die waren echt helemaal top.

Het interieur

Het interieur is gezellig, knus en iets hipper dan de gemiddelde huiskamer. Het is een beetje wat ze tegenwoordig bruine kroeg 2.0 noemen. Geen ouderwetse rommel maar gewoon een mooi interieur zonder te hip te zijn. Bar Do is perfect voor een koffietje of lunch in het centrum van Amsterdam maar ook ideaal voor een borrel of hapje. Vlakbij Carre en De Kleine Komedie dus wil je voorafgaand aan een voorstelling een hapje doen en je bent met het ov dan is dit ook echt top.

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

Kennen jullie trouwens Bar Kosta al? Ook zo’n top tent maar dan aan het einde van de Overtoom.
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Like hier hun Facebookpagina. Foto credits: Bar do Amsterdam