Wibautstraat Hotspots

Wibautstraat Hotspots? Wie had dat ooit gedacht? De Wibautstraat was ooit een lange, grijze, deprimerende slagader naar het centrum van Amsterdam. Maar daar is verandering in gekomen. Van voor naar achter, op elke hoek van de straat zit er wel eentje.

Benieuwd geworden? Check hier alle Wibautstraat hotspots bij elkaar.
Benji's
Benji’s
Mijn favoriet voor lunch of ontbijt op de Wibautstraat. Ze hebben de lekkerste smoothiebowls, heerlijke cocos cappuchino’s en dikbelegde, super verse broodjes. Daarnaast zit je hier leuk en gezellig en kan je hier afspreken met vriendinnen met kinderwagens want de zaak is groot genoeg. Tevens is dit een ideale hotspot om te werken want ze hebben een gigantische tafel in het midden, een aparte tafel boven (lekker rustig) en leuke zitjes in het raam.

Wibautstraat hotspots

Drovers Dog
Dit is alweer de derde vestiging van deze Australische hotspot en meteen ook de grootste. Met een gigantisch terras, een mooie bar en gezellige tafeltjes voor met z’n twee of grote groepen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je hier terecht voor koffie met cake, kleine ontbijtjes, uitgebreide lunch, dikke burgers, crafted beers en goede bloody Mary’s.
Wibautstraat hotspots

Restaurant C
The most fancy hotspot van de straat! Restaurant C staat voor high cuisine, goede bediening, ver van te voren reserveren en uiteraard heerlijk eten. De inrichting is chique, hip, rauw en cool en ook voor een drankje of cocktail kan je hier prima terecht. Het terras op? Bij restaurant C zit je meer dan goed.
Wibautstraat hotspots

Vondelgym
Deze hippe nieuwe gym opent binnenkort een vestiging op de Wibautstraat en naast keihard sporten kan je hier ook acaibowls eten. Met een uitzicht op zich in het zweet werkende mannen. Not bad at all.

Vondelgym Deze hippe nieuwe gym opent binnenkort een vestiging op de Wibautstraat en naast keihard sporten kan je hier ook acaibowls eten. Met een uitzicht op zich in het zweet werkende mannen. Not bad at all.

The Pool
Met de komst van The Student Hotel en The Pool is dit deel van de Wibaut hotter dan hot. The Pool is een leuk restaurant waar je de gehele dag terecht kunt voor hapjes (shared dining) en cocktails. Het menu bestaat uit een mix van Mediterrane gerechten en ze hebben een gigantisch en supercool terras.

Wibautstraat hotspots

Volkshotel
Volkshotel is een super hotspot, rooftop bar, hotel en 24/7 cocktailbar in een. They have it all. De hele dag is het hier dan ook gezellig druk en sinds deze zomer hebben ze ook voor op de straat een gezellig terras. De inrichting is stoer, hip urban en creatief. Doka de cocktailbar is 24/7 open dus hier drink je je áller laatste afzakkertje, maar Canvas het vernieuwde restaurant boven met uitzicht over de hele stad is ook zeker de moeite waard.
Bakker Wibautstraat

Bakkerij Hartog
De beste bakker van Amsterdam. Verser en ambachtelijker brood bestaat er niet en naast je dagelijkse portie granen kan je hier tegenwoordig ook een gesmeerd broodje halen en opeten. Verhuur je je huis via bijvoorbeeld AirBnB? Dan kan je hier je sleutel kwijt in een speciaal sleutelkastje aan de gevel. Handig!

leukste hotspots wibautstraat

Stek
Stek staat voor goed, bourgondisch, vers en biologisch eten, borrelen en ontbijten. Ze hebben een heerlijk terras waar je ’s ochtends al lekker in de zon zit, een goede lunchkaart en een nog betere borrelkaart. Veel verschillende bieren, mooie wijnen en gezonde sapjes. Ohja, en niet te vergeten; goede koffie!

The Breakfastclub Oost

The Breakfastclub
Als je denkt dat je op de Wibautstraat helemaal goed zit dan kan je dag nu helemaal niet meer stuk. Want deze week opent The Breakfastclub Wibautstraat en nu is het feest echt compleet. Dit is de mooiste en grootste vestiging tot nu toe en ze hebben een gigantisch terras vol in de zon. Turqoise stenen, brick walls, een prachtige vloer, gezellige tafels en overal mooie verse bloemen. En dan hebben we het nog niet eens over het menu gehad. Een mix van kick ass broodjes, pancakes, allerlei soorten eier gerechten, burgers, bier, cocktails en gezonde smoothies. Love it!
20160823_121108

Beter & Leuk
Dit is eigenlijk een klein beetje vals spelen, want Beter & Leuk zit als enige niet echt direct aan de Wibautstraat (maar naast The Breakfastclub) maar dit is zo’n leuk zaakje die moet erop. Bij Beter & Leuk kan je heerlijk ontbijten en lunchen met gezonde broodjes, smoothiebowls en vegan gerechten maar ze hebben ook een gigantisch assortiment aan gezonde en minder gezonde cakes, koekjes, scones en taartjes.
hip lunchen wibautstraat

Bagels & Beans
Deze zaak heeft niet veel verdere uitleg nodig, behalve dat dit de aller leukste en beste Bagels & Beans van Nederland is. De bediening is goed, snel, vriendelijk en niets is teveel gevraagd. Ze schenken de beste koffietjes en matcha latté’s en wie denkt dat je bij de Bagels & Beans nog steeds alleen maar bagels kunt eten is hier veel te lang niet meer geweest. Salades, yoghurt met superfoods en fruit en vegan kroketten sieren tegenwoordig het menu.
terras zon wibautstraat

Coffee Company
De Coffee Company zit op de hoek schuin tegenover de Bagels & Beans. Deze vestiging is groot en super mooi. De gezellige en knusse uitstraling die we van ze gewend zijn is goed behouden en toch ziet de zaak er stoer en mooi uit. De ideale werkplek of voor een koffietje to go. Maar in de leren stoelen kan je ook heerlijk uren koffie leuten met vriendinnen.
Benji's

Ben je benieuwd naar alle andere hotspots die Oost rijk is? Klik dan hier.
De nieuwste zaken in Oost vind je hier.